News Flash:

Maure, Dacia: "Prima masina" ar trebui sa aiba o perioada de creditare mai mare si dobanzi mai mici

23 Iunie 2015
1110 Vizualizari | 0 Comentarii
logan
Programul "Prima masina" ar trebui sa aiba o perioada de creditare mai mare, iar ratele dobanzilor sa fie mai mici a declarat marti, intr-o conferinta de presa, presedintele director general al Dacia, Nicolas Maure.
"Trebuie sa continuam cu inlocuirea masinilor vechi. S-a discutat despre programul «Prima masina», dar pentru aceasta trebuie sa gasim solutii de creditare pentru persoanele fizice. Stim cu totii ca, de la criza din 2008, oamenii au devenit reticenti in a-si lua credite privind bunurile durabile. Pentru ei trebuie sa gasim solutii de prelungire a ratei de rambursare si de reducere a dobanzilor. Trebuie sa-i convingem pe utilizatori ca este mult mai bine sa-si cumpere o masina noua, in loc de una veche, atat in ceea ce priveste costul, cat si siguranta si impactul asupra mediului", a spus Maure.
Oficialul Dacia a participat, alaturi de alti reprezentanti ai societatilor comerciale franceze care activeaza in Romania, la o serie de intalniri de afaceri cu potentiali investitori din Franta pe piata romaneasca.
El a afirmat ca si-ar dori ca 20% din productia de la Mioveni sa fie vanduta pe piata interna si doar 80% sa mearga la export.
"Anul trecut am produs 338.593 de automobile. Vrem sa stimulam piata interna, care din pacate nu vinde. Piata auto din Romania ne-am dori sa fie la 100.000-200.000 pe an. Am vrea ca 20% din productia de la Mioveni sa fie vanduta pe piata din Romania, asta ar insemna aproximativ 60.000 de masini, daca ne-am mentine cota de 30%", a completat Maure.
Seful producatorului auto a precizat ca o reducere a TVA cu cinci puncte procentuale, de la 24% la 19%, ar ajuta Dacia sa-si mareasca vanzarile de pe piata interna.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006034 (s)