News Flash:

Mareste productia de 4 ori! Sfaturi bune pentru cele mai fabuloase si sanatoase rosii

22 Aprilie 2018
1274 Vizualizari | 0 Comentarii
rasad de rosii

Mareste productia de 4 ori! Sfaturi bune pentru cele mai fabuloase si sanatoase rosii! Iata cum:

Alegeti un loc insorit si aerisit: Plantati rosiile in locatii unde vor beneficia de minimum 10 ore de lumina/zi. Lasati loc suficient intre plante, pentru ca aerul sa poata circula in voie.

Rotiti campurile de rosii: Chiar daca nu faceti asolamentul asa cum se cere, macar incercati sa evitati cultivarea rosiilor de acelasi sol ca anul trecut. In acest fel reduceti riscul aparitiei bolilor.

Evitati rasadurile prea mari: Cand cumparati rasadurile, mai ales daca sunt cu radacini nude, evitati plantele prea dezvoltate, deoarece, neavand radacini suficient de dezvoltate in raport cu masa foliara, vor trece saptamani pana isi vor reveni. Alegeti, asadar, plantele de marime medie, cu o infatisare sanatoasa.

Plantati rasadurile adanc: La plantare, introduceti rasadurile in pamant pana aproape de primele doua frunze adevarate. Trezindu-se ingropata, de pe tulpina vor aparea in scurt timp noi radacini. Noi radacini inseamna o planta mai viguroasa si o productie mai bogata.

Udati din abundenta, din cand in cand: O data pe saptamana sau o data la cinci zile, in mijlocul verii, udati tomatele din belsug. Atentie, apa trebuie sa ajunga direct pe pamant, nu pe frunze. Udati dimineata devreme, iar daca nu puteti, seara dupa ce se racoreste vremea.

Eliminati lastarii lacomi: Indepartati lastarii lacomi, care nu au flori si fructe. Astfel, seva se va orienta catre rosii, care vor fi mai mari si mai frumoase.

Tutorati plantele: Alegeti o formula de tutorare a plantelor. Daca folositi araci, plantati-i chiar de la transplantarea rasadurilor, pentru a evita ranirea radacinilor daca-i fixati mai tarziu.

Recolta esalonata: La trei saptamani dupa plantarea rasadurilor, plantati un nou lot. Astfel, veti avea o recolta esalonata, bucurandu-va de rosii proaspete zi de zi, pana toamna.

Coapte, nu rascoapte: Culegeti rosiile atunci cand ating marimea optima si sunt bine colorate. Pulpa rosiilor bine coapte capata, la unele soiuri (de pilda, “inima de bou”) un aspect fainos.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005807 (s)