News Flash:

Mandate de arestare prelungite, in cazul sefilor Politiei Timis si Recas si al primarului din Recas

17 Februarie 2015
1229 Vizualizari | 0 Comentarii
Tribunalul Timis a decis, luni seara, sa prelungeasca mandatele de arestare preventiva in cazul sefilor Politiei Timis, sefului Politiei Rutiere Timis, al primarului din Recas si al sefului Politiei Recas, decizia putand fi contestata la Curtea de Apel Timisoara.
Magistratii Tribunalului Timis au decis, luni seara, prelungirea pentru 30 de zile a mandatelor de arest preventiv pe numele sefului IPJ Timis, Sorin Muntean, al adjunctului acestuia, Florin Bolbos, si al sefului Politiei Rutiere Timis, Marcel Craciunescu.
De asemenea au fost prelungite mandatele de arestare pentru urmatoarele 30 de zile pe numele primarului orasului Recas, Teodor Pavel, si pe numele sefului Politiei Recas, Marian Temu.
Decizia Tribunalului Timis nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Timisoara.
Sorin Muntean este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Florin Bolbos, cu atributii pe linia de munca ”rutiera", este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Marcel Craciunescu este acuzat de patru infractiuni de luare de mita, primarul din Recas, Teodor Pavel, este acuzat de instigare la uzurparea functiei, instigare la hartuire si instigare la abuz in serviciu, iar Marian Temu este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
In acest dosar mai sunt cercetati ofiterii de Politie Cosmin Ionut Bledea si Vasilica Girbaci, pentru dare de mita.
De asemenea, in acelasi dosar procurorii DNA au dispus, in luna ianuarie, in urma audierilor, masura controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele omului de afaceri Eugen Milutinovici, cercetat pentru instigare la abuz in serviciu.
Potrivit unui document obtinut de MEDIAFAX, primarul din Recas, Teodor Pavel, care se afla la primul mandat si care in 2012 a fost ales din partea PNL, insa in toamna anului 2014 a trecut la PSD in baza unei ordonante guvernamentale care permitea migratia alesilor locali, le-ar fi solicitat sefilor de la Politia Timis sa dea ordin subalternilor lor sa nu isi indeplineasca sarcinile de serviciu in Recas. In caz contrar, politistii care nu indeplineau ordinele erau mutati, schimbati ori li se desfiinta functia.
"Primarul Teodor Pavel a apelat la omul de afaceri Eugen Milutinovici, un apropiat al PSD Timis, a carui firma are in derulare un contract cu Primaria Recas pentru asfaltarea de drumuri in localitate. De asemenea, edilul a mai apelat si la "altii din conducerea Prefecturii", se mai arata in document.
Potrivit DNA, seful Serviciului Rutier Timis, Marcel Nicusor Craciunescu, a pretins si a primit, in martie 2014, de la Cosmin Bledea si Vasilica Girbaci, pentru a propune avansarea acestora in grad profesional inainte de termen, doua seturi (opt bucati) jante Mercedes Clasa E si anvelope pentru autoturismul personal. In 25 martie 2014, conform celor promise de catre Craciunescu, cei doi au fost avansati la gradul profesional urmator, respectiv acela de comisar de politie.
La sfarsitul anului 2013 - inceputul anului 2014, Craciunescu a pretins si a primit de la doi agenti de politie un set de anvelope (patru bucati), pentru autoturismul marca Mercedes ML, apartinand sotiei sale, si un televizor LCD, potrivit DNA. Dupa remiterea acestor bunuri, unul dintre agenti a fost mutat, conform dorintei sale, la Compartimentul Accidente Grave din cadrul Serviciului Politiei Rutiere, iar celalalt a scapat nesanctionat pentru abaterile constatate in activitatea sa, ca urmare a unui control.

sorin muntean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005177 (s)