News Flash:

Malaysia solicita la ONU infiintarea unui tribunal international privind doborarea zborului MH17

10 Iulie 2015
902 Vizualizari | 0 Comentarii
Malaysia Airlines 2
Malaysia solicita Consiliului de Securitate al ONU sa infiinteze un tribunal international pentru anchetarea si judecarea celor vinovati de doborarea in spatiul aerian al Ucrainei a avionului care efectua cursa MH17, insa Rusia se opune acestei initiative, au anuntat joi surse diplomatice.
Malaysia, membru nepermanent al Consiliului de Securitate, a transmis miercuri seara un proiect de rezolutie in acest sens redactat impreuna cu Olanda, Belgia, Australia si Ucraina, informeaza Reuters.
Un avion al companiei Malaysia Airlines care efectua zborul MH17 a fost doborat in spatiul aerian al Ucrainei in iulie 2014. Accidentul aviatic, produs intr-o zona controlata de separatistii prorusi din estul Ucrainei, s-a soldat cu moartea tuturor celor 298 de persoane aflate la bord.
Anchetatorii olandezi suspecteaza ca drama a fost cauzata de o racheta de tip Buk de fabricatie ruseasca lansata de separatisti, in timp ce Moscova respinge suspiciunile, acuzand armata ucraineana.
Ambasadorul rus la ONU a declarat joi ca Moscova, care dispune de drept de veto in Consiliul de Securitate, se va opune initiativei Malaysiei, pe care a calificat-o ca fiind "contraproductiva".
Proiectul de rezolutie, consultat de Rueters, prevede "infiintarea unui tribunal international in scopul anchetarii si judecarii persoanelor vinovate de distrugerea in spatiul aerian al zborului MH17 al Malaysia Airlines".
Majoritatea pasagerilor zborului MH17 erau olandezi, insa la bordul avionului se aflau, intre altii, malaysieni, australieni, britanici si un roman.
Olanda conduce, in prezent, o ancheta internationala, insa anchetatori rusi analizeaza, de asemenea, tragedia.
Potrivit unui raport preliminar olandez, avionul s-a dezintegrat dupa ce a fost penetrat de "obiecte, cu mare viteza". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005019 (s)