News Flash:

Mai multe zone din Arad, afectate de ploile abundente

18 Iulie 2016
1059 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii in timis
Mai multe zone din municipiul Arad au fost afectate ca urmare a ploilor abundente cazute incepand din seara zilei de vineri si pana sambata dimineata, a informat capitan George Plesca, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad. 
A fost inundat pasajul rutier ce leaga zona 300 a cartierului Micalaca cu strada Voinicilor, cauza fiind, potrivit Companiei de Apa Arad, subdimensionarea canalizarii pluviale in zona. 
"La primele ore ale diminetii de sambata, pompierii militari au fost solicitati sa intervina pentru evacuarea apei din subsoluri si din curti pe strazile Dimitrie Bolintineanu, Episcopiei, Ioan Alexandru, Motilor (toate in zona ultracentrala a Aradului - n.r.), Rosiorilor, Musetel si Orion. De asemenea, pompierii au fost solicitati sa intervina pe strada Abrud, pentru degajarea unui autoturism pe care a cazut un arbore, rupt de vant. Din fericire, cel putin pana acum, pompierii nu au fost solicitati sa intervina si in judet", a declarat Plesca. 
Totodata, ISU Arad a dat curs solicitarilor primite din partea colegilor de la ISU Hunedoara, trimitand ajutoare, vineri seara. 
"ISU Arad a trimis in sprijinul ISU Hunedoara o subunitate alcatuita din 30 de pompieri militari, un modul de pompare de mare capacitate si doua motopompe transportabile", a precizat purtatorul de cuvant al ISU Arad. 
Incepand de sambata pana duminica la ora 10,00, Aradul se afla sub cod galben de vreme rea, fiind prognozate instabilitate atmosferica accentuata, averse torentiale de ploaie, descarcari electrice, intensificari de vant cu aspect de vijelie si grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 50 l/mp. De asemenea, incepand de sambata, de la ora 15,00, pana duminica, la ora 6,00, zona de munte din judetul Arad se afla sub avertizare de cod portocaliu, meteorologii prognozand ploi cu caracter torential, cantitatile de apa urmand sa depaseasca local, 60-70 l/mp. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005785 (s)