News Flash:

Mai multe scoli din judetul Timis ar putea ramane fara personal auxiliar

11 Decembrie 2017
1102 Vizualizari | 0 Comentarii
isj timis2

O noua prevedere legislativa, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018, ar putea lasa unele scoli din Timis fara femei de serviciu, secretare si contabili. Acestor angajati nu li se mai permite cumulul de norma. Cei angajati cu doua sau patru ore pe zi intr-un loc si cu jumatate sau un sfert de norma in altul sau chiar in acelasi loc vor trebui sa renunte la unele job-uri.
74 de persoane sunt in aceasta situatie, in Timis, conform reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Timis. Aceste persoane sunt angajate cu un un sfert sau jumatate de norma, in diferite scoli sau gradinite. De indata ce modificarea legislativa va intra in vigoare, iar de la 1 ianuarie nu mai au voie sa cumuleze aceste fractiuni de norma, aceste persoane vor trebui sa opteze pentru un singur job.

Este vorba despre Legea 153/2017 care nu mai permite cumulul de norma in unitatile de invatamant, in cazul personalului nedidactic, respectiv didactic auxiliar. Mai precis, nimeni nu poate depasi o norma, prin cumul.

In Timis, mediul rural, contabilii, secretarele si femeile de serviciu au posturi cu 0,25 norma, 0,50 norma, persoane care au ajuns sa cumuleze aceste norme, scrie tion.ro.

Conform reprezentantilor ISJ Timis, daca din 1 ianuarie nu se mai permite acest cumul, in judet sunt 74 de persoane care trebuie sa renunte la la posturi si nu se stie cine va veni in locul lor. Fiecare unitate de invatamant va trebui sa caute o solutie, dar va fi dificil, tinand cont ca sunt job-uri cu salarii mici si cu jumatati sau sferturi de norma.

Potrivit Codului Muncii, orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea. Aceeasi norma prevede ca sunt exceptate de la aceste reguli situatiile in care, prin lege, sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.


timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004752 (s)