News Flash:

MAE: "In Macedonia a fost instaurata stare de necesitate in zonele de granita cu Grecia si Serbia"

26 August 2015
1373 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti2
Ministerul Afacerilor Externe a anuntat miercuri ca in Macedonia a fost instaurata starea de necesitate in zonele aferente localitatilor Gevgelija si Kumanovo, aflate in zonele de granita cu Grecia si Serbia, pentru 30 de zile, din cauza fluxului de migranti din Orientul Mijlociu.
MAE a emis o atentionare de calatorie pentru cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa se mearga in Republica Macedonia, ca a fost instaurata starea de necesitate in zonele aferente localitatilor Gevgelija (frontiera cu Republica Elena) si Kumanovo (frontiera cu Republica Serbia) pentru 30 de zile, din cauza fluxului de migranti din Orientul Mijlociu.
"Starea de necesitate vizeaza strict persoanele/grupurile de persoane amintite mai sus, fara a fi periclitata tranzitarea celor doua puncte de frontiera de catre alte persoane. Controalele efectuate la punctele de frontiera pot creste timpul normal de asteptare, de la 15 minute pana la aproximativ 30 minute", potrivit unui comunicat de presa al MAE transmis agentiei MEDIAFAX.
MAE recomanda cetatenilor romani aflati deja in Republica Macedonia sa se adreseze Ambasadei Romaniei la Skopje si sa isi anunte prezenta in regiune, iar pentru cetatenii romani, care au planificate deplasari inspre Republica Macedonia, sa solicite informatii cu privire la situatia de pe teritoriul macedonean.
Pentru alte informatii, MAE recomanda cetatenilor romani sa consulte pagina de Internet www.mae.ro si cea a Ambasadei Romaniei la Skopje (www.skopje.mae.ro) si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (ce poate fi descarcata gratuit din „App Store” si „Google Play”), care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale, precum si serviciul de alerta prin SMS. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006098 (s)