News Flash:

MAE: Ambasada Romaniei la Ciudad de Mexico n-a fost notificata de către autorităţile din Costa Rica în legatura cu vreo cerere de azil facuta de Elena Udrea

14 Aprilie 2018
1223 Vizualizari | 0 Comentarii
elena

Ambasada României la Ciudad de Mexico nu a fost notificată de către autorităţile din Costa Rica în legătură cu vreo cerere de acordare a statutului de azilant politic în această ţară formulată de către Elena Udrea, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Ambasada României la Ciudad de Mexico, care asigură reprezentarea diplomatică în Costa Rica, nu a fost notificată de autorităţile din Costa Rica în legătura cu vreo cerere de acordare a statutului de azilant politic în această ţară, formulată de persoana în cauză (Elena Udrea -n.r.). Pe de altă parte, cetăţeanul român în cauză nu a contactat misiunea diplomatică română din Ciudada de Mexico cu solicitări de servicii, asistenţă sau protecţie consulară", a transmis Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

Avocatul Veronel Rădulescu a spus, vineri, la instanţă, că Elena Udrea are carnet de refugiat valabil pe un an şi că acest statut o protejează de eventuale cereri de extrădare.

"Ne aflăm într-o situaţie fără precedent după '89, Revoluţia de atunci, când un cetăţean român al unui stat de drept, membru al Uniunii Europene, obţine statutul de refugiat politic. În prezent, doamna Udrea a primit din partea statului Costa Rica statutul de refugiat politic în baza Convenţiei pentru refugiaţi din 1956. (...). În 21 martie, i s-a acordat acest statut şi aşa cum am prezentat în instanţă, acest statut o protejează de eventualele cereri de extrădare. Pe de altă parte, îi acordă toate drepturile de a i se facilita dreptul la apărare în stat", a declarat avocatul Veronel Rădulescu, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

facilita dreptul la apărare în stat", a declarat avocatul Veronel Rădulescu, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, după ce au deliberat aproximativ o oră, că Elena Udrea nu a primit statutul de refugiat politic întrucât actele depuse de către aceasta nu arată acest lucru, ci doar că a formulat către autorităţile din Costa Rica o cerere de acordare a statutului de refugiat politic. De asemenea, judecătorii i-au respins cererea fostului ministru de a fi audiată prin videoconferinţă sau prin comisie rogatorie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005994 (s)