News Flash:

Lupta acerba intre Arad si Timisoara pentru un elicopter SMURD. Cine va avea castig de cauza?

19 Ianuarie 2016
2215 Vizualizari | 1 Comentarii
elicopter la accident
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a declarat initial ca cel mai vestic judet al tarii va cumpara un elicopter SMURD, care sa aterizeze si sa ramana la Timisoara.
Dupa o discutie cu secretarul de stat Raed Arafat, Bojin a spus ca se va muta elicopterul care acum stationeaza la Arad, la Timisoara. Liderul CJ Timis spunea ca oricum aparatul de zbor e al Timisului si stationeaza la Arad pentru ca urbea de pe Bega nu a avut conditiile necesare pentru ca acesta sa ramana la Timisoara. In doua-trei luni vor fi indeplinite aceste conditii.
Desi, practic, dupa cum a declarat si Bojin, elicopterul va deservi intreg vestul tarii, ca si pana acum, aradenii au reactionat si cer ca elicopterul sa ramana in orasul lor. S-a creat si o pagina pe Facebook cu numele „Elicoperul SMURD trebuie sa ramana la Arad”.
„Elicopterul SMURD trebuie sa ramana la Arad. De la infiintarea punctului aero-medical SMURD la Arad din anul 2011, ministrul de Interne la acea vreme, Constantin Traian Igas, ministrul Sanatatii si secretarul de stat Raed Arafat au spus clar ca aceasta impartire a responsabilitatilor intre judete este cea mai buna solutie pentru intreaga Regiune de Vest. Consiliul Judetean Arad a facut un heliport langa Spitalul Judetean Arad. Echipa de medici condusa de medicul-sef al UPU-SMURD Arad, doamna Monica Puticiu, este una profesionista si dedicata”, scrie pe pagina de Facebook.
Liderul CJ Timis spunea ca, daca ar fi cumparat un elicopter, asa cum isi propusese, acesta ar fi fost dus in alta zona, pentru ca doua elicoptere SMURD in doua judete atat de apropiate ar fi fost prea mult, scrie tion.ro.
„Am vorbit cu domnul Arafat si nu puteau sa ramana doua elicoptere pe aceasta zona. Il duceau in alta parte. Daca tot exista elicopterul si putem lua mai multe salvari, atunci este in avantajul nostru, cumparam mai multe salvari. Nu se pune problema daca este al nostru sau nu elicopterul, a fost luat pe Timis”, spune Bojin.
Statia de combustibil, hangarul pentru adapostirea aparatului de zbor si toate cele necesare vor fi realizate in curtea Spitalului Judetean Timisoara.

smurd raed arafat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006711 (s)