News Flash:

Lucruri pe care nu le stiai despre deodorantul tau

17 Ianuarie 2017
1049 Vizualizari | 0 Comentarii
deo piele
Stiai ca deodorantul trebuie schimbat o data la sase luni? Sau ca e posibil sa nu ai nevoie de niciun deodorant? Afla mai multe lucruri interesante despre deodorante, antiperspirante si felul cum functioneaza ele.

Care e diferenta intre deodorant si antiperspirant

Deodorantul este orice produs care previne mirosul neplacut al corpului, indiferent de felul cum functioneaza. Dar de obicei, cand vorbim despre deodorant ne referim la un produs care impiedica dezvoltarea bacteriilor pe piele. Dupa cum probabil stii deja, transpiratia in sine nu are niciun miros, insa ea hraneste bacteriile de pe piele, care produc substante urat mirositoare. Deodorantul nu impiedica transpiratia, dar omoara bacteriile. Drept urmare, transpiri, dar nu mirosi urat.

Antiperspirantul este un tip de deodorant care previne mirosul neplacut, impiedicand transpiratia. Aceste produse astupa partial "canalele" prin care transpiratia iese din piele. Astfel, nu mai transpiri, deci nu mirosi urat.

Antiperspirantul nu opreste complet transpiratia

Daca folosesti cel mai scump antiperspirant si ai observat ca tot transpiri, explicatia e simpla: niciun produs de acest gen nu opreste complet transpiratia. Cele mai multe reduc transpiratia cu 20%, maxim 30%.

Daca transpiri puternic, cel mai bine e sa ceri sfatul unui medic fiindca probabil deodorantele din comert nu te vor putea ajuta.

Poti sa capeti "imunitate" la un deodorant

Se pare ca nu este deloc un mit. Chiar daca e neplacuta, transpiratia are rolul ei in organismul uman, iar atunci cand incerci sa o impiedici, corpul tau va gasi metode sa o produca in continuare - fie gaseste o metoda sa "desfunde" canalele prin care iese transpiratia, fie produce mai multa transpiratie in alte glande sudoripare. Nu se stie exact cum functioneaza acest mecanism. Cert este ca da, corpul tau se poate obisnui cu un deodorant care in timp va deveni inutil.

De aceea e bine sa schimbi marca de deodorant folosita o data la sase luni.

Deodorantul tau nu stie daca esti barbat sau femeie

Poti sa folosesti linistita deodorantul iubitului tau sau al sotului pentru ca difera de al tau doar prin miros. Impartirea deodorantelor pe sexe este doar un truc de marketing al producatorilor in incercarea de a vinde cat mai multe produse. Daca citesti lista de ingrediente, vei vedea ca un deodorant pentru femei si unul pentru barbati sunt aproape la fel, daca nu chiar identice. Difera doar parfumul...

E posibil sa nu ai nevoie de deodorant

In ultimii ani, producatorii de antiperspirante au reusit sa ne convinga ca suntem urat mirositori si ca nu ne-am descurca fara produsele lor. De fapt, majoritatea oamenilor nu au un miros atat de puternic pe cat am crede, cu conditia sa faca dus in mod regulat. Evident, daca tocmai ai iesit din sala de fitness, unde ai transpirat intens, probabil ca emani un miros sesizabil, dar altfel pielea ta nu ar trebui sa miroasa urat. (sursa: unica.ro)

deodorantul deodorant antiperspirante antiperspirantul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004919 (s)