News Flash:

Lucruri mai putin stiute despre pepenele rosu

21 Iulie 2018
799 Vizualizari | 0 Comentarii
pepene rosu felii

Pepenele rosu se numara printre fructele preferate si se considera ca are originea in Desertul Kalahari din Africa. Prima datare a pepenului a fost inregistrata acum aproape 5000 de ani, in Egipt, fiind desenat pe peretii cladirilor si erau pusi pe mormintele faraonilor cu scopul de-ai hrani si dupa moarte.

Pepenele rosu s-a raspandit in tarile de pe coastele Marii Mediterane prin intermediul corabiilor comerciale.

Pepenele a aparut pentru prima data intr-un dictionar, in Anglia, in anul 1615 iar in prezent China este cel mai mare producator de pepeni din lume. Pepenele se numara printre alimentele cu cel mai scazut risc de a provoca alergii si contine 90% apa.

Conform unor studii recente, pepenele rosu este foarte bogat in antioxidanti si aminoacizi si se incearca obtinerea unor medicamente pentru tratarea presiunii arteriale ridicate, a gradului ridicat al nivelului glucozei si complicatiilor vasculare.

O metoda geniala ca sa pastrezi pepenele rosu pana la iarna

Consumul de pepene rosu imbunatateste functiile cardiovasculare iar aminoacizii pe care ii contine ajuta la pastrarea sanatatii arterelor si la imbunatatirea fluxului de sange si sanatatii inimii.

Vitaminele prezente in cantitate mare in compozitia pepenelui rosu (A, B6 si C) au rol important in adaptarea vizuala, ajuta la formarea hemoglobinei, intareste sistemul imunitar si imbunatateste capacitatea organismului de a se apara in fata infectiilor.

Pepenele rosu contine si potasiu, necesar pentru mentinerea echilibrului de apa din corp si din interiorul celulelor. Specialistii nutritionisti sunt de parere ca, prin consumul de pepene rosu pe timpul verii, se asigura cea mai buna hidratare si vitaminizare a organismului.


pepenele pepenele rosu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006541 (s)