News Flash:

Lucruri elementare pe care trebuie sa le stie o femeie despre IGIENA INTIMA

26 Ianuarie 2016
1380 Vizualizari | 0 Comentarii
igiena intimaa
Cand vine vorba de modul in care e bine sa ne ingrijim zona genitala, e valabila expresia cate bordeie, atatea obiceie. Totusi, regulile corecte, indicate de medici, sunt extrem de simple.

In privinta igienei intime la femei, greseli se fac frecvent nu numai din neglijenta sau din lipsa de informatie, ci si din prea mult zel: vaginul este plin de bacterii bune, care-l curata si-l protejeaza in mod natural, iar acest echilibru fragil poate fi lesne stricat prin spalari repetate.

Apa calda, sapun delicat

Cu exceptia perioadei menstruale, in restul zilelor, este suficient sa te speli cu apa calduta si sapun cu pH neutru dupa fiecare scaun. Pe durata menstrei, poti recurge la o toaletare mai riguroasa, fiindca sangele eliminat constituie un mediu propice microbilor. Hartia igienica se foloseste, dupa cum deja se stie, numai prin miscari fata-spate, ca microbii sa nu patrunda in vagin. Evita sapunurile sau gelurile de curatare antibacteriene, caci distrug flora bacteriana protectoare, lasand germenilor spatiu de actiune.

Un NU categoric spalaturilor vaginale

Acum multi ani, s-a impamantenit ideea ca spalaturile vaginale fac dovada unei igiene intime ireprosabile. Nimic mai fals. Vaginul se curata singur si nu necesita ajutor din exterior decat in cazuri exceptionale, la indicatia medicului.

S-a constatat ca, in cazul femeilor care se plangeau in mod repetat de vaginite cu secretii abundente si prurit local, sursa necazului era temerea lor ca nu-s destul de curate si parfumate „acolo, jos“.

Sfaturi pe scurt

Pentru a fi sigura de igiena si sanatatea zonei intime, nu te abate de la urmatoarele reguli:
 

Urineaza si spala-te inainte si dupa fiecare act sexual!

Foloseste intotdeauna un prosop curat, destinat doar zonei tale intime!

Renunta la sapunurile foarte parfumate, cu potential iritant!

Schimba tamponul intern dupa maximum patru ore si numai in locuriunde ai acces la apa si sapun pentru a te spala pe maini!

Nu introduce in vagin otet, zeama de lamaie ori sapun, cu scop igienic sau anticonceptional, ci mergi imediat la medic daca observi scurgeri anormale ori daca vrei sa apelezi la contraceptia de urgenta!

 


gienei intime spalaturilor vaginale act sexual
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004745 (s)