News Flash:

Lucruri care NU se tin in baie niciodata. Pariu ca si tu le ai acolo

21 Aprilie 2018
1039 Vizualizari | 0 Comentarii
baie

Intrucat ne vine mult mai usor sa  tinem anumite lucruri in baie, ne gandim ca acela este locul ideal pentru a le depozita. In realitate, unele obiecte acumuleaza multe bacterii periculoase.
 
Baia pare a fi centrul activitatilor matinale. Chiar daca o ingrijesti cu atentie si te gandesti ca, in cazul tau, aceasta camera este curata si imaculata, nu uita ca in baie se gasesc foarte multe bacterii si toxine periculoase.
Poate ca esti invatat inca din copilarie sa iti lasi periuta de dinti in baie, deoarece iti vine mai mult mai usor, insa acest obicei nu este benefic sanatatii.
Astazi iti prezentam 8 obiecte pe care nu este indicat sa le tii in baie. Iata care sunt acestea:

1. Periuta de dinti nu trebuie tinuta in baie
Multe persoane obisnuiesc sa isi lase periuta de dinti in baie. Este mult mai usor sa intri in camera si sa o ai la indemana pentru utilizare. Acest obicei prezinta insa anumite riscuri, mai ales daca folosesc si alte persoane acea baie.
Cercetatorii de la Universitatea din Quinnipiac, Connecticut au descoperit materii fecale in 60% din periutele de dinti tinute in bai folosite de mai multe persoane, indiferent de locul in care erau pastrate. Asta inseamna ca, oricat de atenti am fi, tot putem favoriza dezvoltarea bacteriilor.
Nu trebuie sa uitam ca baia este un mediu foarte umed. Astfel, periuta nu se usuca in totalitate inainte de urmatoarea utilizare.
Iti recomandam sa tii periuta de dinti in dormitor sau intr-un loc uscat. Pentru a preveni murdarirea ei, este bine sa cumperi un suport. Unele acopera complet acest obiect, iar altele doar partea superioara.

2. Medicamente
Caldura si umiditatea din baie diminueaza eficienta medicamentelor. In unele cazuri, acestea isi pierd complet efectele inainte de data expirarii. Pentru depozitarea corecta a medicamentelor, tine cont de urmatoarele recomandari:
Alege un loc curat si uscat, cum ar fi un sertar din dormitor. Bucataria prezinta aceleasi probleme ca baia, asa ca este bine sa eviti si acest spatiu.
Tine medicamentele in ambalajele lor originale. In acest fel poti verifica oricand data expirarii si poti evita situatia in care incurci un medicament cu altul.
Nu tine medicamentele la indemana copiilor.

3. Lamele de ras
Umiditatea duce la ruginirea lamei de ras, chiar inainte ca aceasta sa fie folosita. Nu este indicat sa tii aparatul de ras in baie decat daca se afla intr-un ambalaj sigilat. Aceasta recomandare este valabila si pentru foarfece sau alte obiecte metalice care pot oxida.

4. Produse de machiaj
Nu este indicat sa tii produsele de machiaj in baie, deoarece acestea se vor deprecia mult mai repede. Cel mai probabil nu vor mai putea fi folosite chiar inainte de data expirarii inscrisa pe ambalaj.
Caldura si umiditatea distrug fardul de pleoape, fardul de obraz, rujul si fondul de ten. In plus, bacteriile pot patrunde foarte usor in aceste produse.
Este mai bine sa iti tii produsele cosmetice intr-un loc uscat din dormitor. O idee buna este sa tii oja in frigider, daca vrei sa previi ingrosarea si uscarea acesteia.

5. Parfumuri
Parfumul poate dezvolta un miros neplacut daca il tii in baie pentru o perioada lunga de timp. Temperaturile ridicate si aburul pot duce la modificarea aromei.
Recomandarea noastra este sa tii parfumurile intr-un sertar din dormitor, unde temperatura este relativ constanta.

6. Prezervative
Obisnuiesti sa iti tii prezervativele intr-un loc discret din baie? Este o greseala foarte mare. Cel mai bine este sa le pastrezi in noptiera din dormitor.
In timp, expunerea la caldura si umiditatea pot distruge aceste obiecte, diminuandu-le eficienta.

7. Bijuterii
La fel ca lamele de ras, bijuteriile pot fi afectate de umezeala din aer. Imitatiile si bijuteriile placate cu metal isi pot schimba culoarea. Argintul isi pierde stralucirea cel mai rapid.
Ideal ar fi sa ai o caseta micuta de bijuterii. Aceste cutiute se inchid etans si de obicei au si o captuseala din piele intoarsa. Scopul casetei este de a tine praful la distanta si de a mentine bijuteriile in conditii optime.

8. Pieptene si perii de par
Pieptenele si periile lasate in baie tind sa acumuleze foarte multe bacterii. Acest lucru se poate intampla chiar daca le tii intr-o cutie. Chiar si sertarele pot fi la fel de umede ca restul camerei.
Umiditatea din aer faciliteaza dezvoltarea bacteriilor si poate duce la formarea mucegaiului pe perii si pieptene. Cel mai bine este sa tii aceste obiecte in camera ta.
Dupa cum poti vedea, unele lucruri nu trebuie depozitate in baie. Daca ai indoieli in privinta unui obiect pe care nu l-am inclus in aceasta lista, gandeste-te daca exista posibilitatea ca pe suprafata acestuia sa se dezvolte anumiti germeni.

sursa: doza de sanatate


medicamente parfumuri prezervative bijuterii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006184 (s)