News Flash:

Lucrarile stagneaza la autostrada Lugoj - Deva

12 Iulie 2016
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada lugoj deva2
Autoritatile romane din domeniul transporturilor se incurca in continuare in lipsa autorizatiilor atunci cand vine vorba de realizarea celor trei noi tronsoane din autostrada Lugoj – Deva. Totusi, seful Companiei de Drumuri, Catalin Homor, spune ca se lucreaza la obtinerea documentelor, el fiind extrem de optimist in privinta finalizarii lucrarilor.
Lipsa autorizatiilor de mediu, ceea ce duce la neacordarea celor de constructie, aparitia necesitatii realizarii de tunele pe post de ecoducte, o pestera cu lilieci, toate acestea sunt problemele mentionate de Catalin Homor, seful Companiei Nationale de Autostarzi si Drumuri Nationale atunci cand vine vorba de intarzierile foarte mari la loturile aflate in constructie pe traseul autostrazii Lugoj – Deva.
„Lugoj-Deva este in mare parte blocat pentru ca nu exista autorizatii de construire. Facem eforturi sa le obtinem, suntem conditionati de obtinerea acordului de mediu si de existenta unor pesteri de lilieci care ba sunt, ba nu sunt. A aparut, in mod surprinzator, si un culoar de migratie a ursilor, pentru care am implementat doua tuneluri, sectiune care se afla in proiectare, urmand a fi scoasa la licitatie ”, a declarat Catalin Homor, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.
Deci, in continuare lipsesc autorizatiile necesare pentru loturile cu probleme de pe aceasta autostrada, iar in ceea ce priveste portiunea cu tuneluri, de pe lotul 2, acestea sunt doar la faza de proiectare, chiar daca in primavara ni se dadeau asigurari ca licitatia pentru stabilirea constructorului ar fi urmat sa aiba loc in iunie. Oricum, nu se punea problema ca autostrada sa fie complet deschisa in curand.
In ciuda problemelor mari, oficialii de la Drumuri dau dovada de optimism exagerat, ei sperand ca drumul va fi gata, cu portiunile dorite, inca din acest an.
Pentru lotul 2 din Lugoj – Deva, semnarea contractului de executie a avut loc in decembrie 2013, iar ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in ianuarie 2014. Finalizarea lucrarilor era programata in iulie 2016, dar a fost amanata, dupa ce a fost impusa realizarea celebrelor ecoducte. Valoarea ofertata a lucrarilor a fost de 423 de milioane de lei. Contractul de executie pe lotul 3 a fost semnat in mai 2013, iar valoarea licitata a lucrarilor a fost de 579 milioane de lei. Finalizarea acestui lot ar fi trebuit sa aiba loc in mai 2016. Lucrarile la tronsonul patru sunt incepute din 2013 si ar fi trebuit finalizate in luna mai a anului in curs. Valoarea lucrarilor la acest tronson este de 420 de milioane de lei.

catalin homor lugoj deva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004896 (s)