News Flash:

Lucrarile de consolidare la Muzeul National al Banatului s-ar putea termina in aceasta toamna

28 Iulie 2016
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
muzeul banatului
Consolidarea Castelului Huniazilor, care adaposteste Muzeul National al Banatului (MNB) din Timisoara, s-ar putea incheia in aceasta toamna, intreaga lucrare, demarata in urma cu aproape zece ani, fiind executata deja in proportie de 90%. 
"S-au executat fizic 90,07% din lucrarile de consolidare pe axa N-V a cladirii MNB si s-au platit pana acum peste 12 milioane de lei, cat s-a realizat, atata s-a platit. In prezent, nu exista autorizatie de constructie pentru a se continua lucrarile pentru restul de 10% din lucrari. Intrucat vechea autorizatie de constructie a expirat, noi am depus in regim de urgenta catre Primaria Municipiului Timisoara solicitare pentru o noua autorizatie de constructie, astfel incat sa poata reincepe lucrarile si in cele din urma, dupa doua cincinale, la MNB sa se incheie consolidarea pe aripa NV a cladirii", a declarat, miercuri, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Timis, Sorin Grindeanu, intr-o conferinta de presa. 
Abia dupa terminarea acestor lucrari de consolidare a castelului, CJ Timis va putea intra in faza urmatoare, de scriere a unui proiect de finantare a lucrarilor de amenajari interioare a MNB, pe fonduri europene. 
"Dupa incheierea consolidarii, putem trece la pasii urmatori, inclusiv aplicatie pe fonduri europene, inclusiv pe POR sau pe cele de cooperare transfrontaliera. Limita financiara pe obiectiv, care poate fi primita pe noul exercitiu bugetar unional este mai mica, de pana la 5 milioane de euro, in vreme ce pe vechiul exercitiu era de pana la 15 milioane de euro", a adaugat Grindeanu. 
Pe de alta parte, in legatura cu problemele sesizate de Directia Judeteana pentru Cultura (DJC) Timis, vizavi de pastrarea artefactelor pana la finalizarea lucrarilor de la MNB, liderul administratiei timisene a subliniat ca a identificat cateva spatii care apartin CJ, unde ar putea fi depozitate temporar, respectiv, la Bastionul Theresa si la Muzeul de Arta Timisoara. 
"Mai sunt si alte spatii care sunt la dispozitia CJ Timis, la Giroc, dar acolo sunt depozitate acum 84.000 de pubele pentru deseuri, care se vor elibera dupa ce pubelele vor fi distribuite beneficiarilor", a mai spus Grindeanu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006331 (s)