News Flash:

LOVITURA DURA pentru soferi. Din 2015, RCA-ul va costa cu peste 200 de lei mai mult. Afla aici cat o sa te coste in functie de orasul in care locuiesti

3 Decembrie 2014
2107 Vizualizari | 0 Comentarii
Noile reguli impuse pe piata asigurarilor vor conduce la o majorare cu cel putin 30% a primei anuale pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila, potrivit calculelor economica.net. Un sofer din Bucuresti, de 35 de ani, care conduce un automobil Dacia Logan cu capacitate cilindrica de 1,6 litri si 100 de cai putere va plati pentru o polita RCA cu cel putin 200 de lei mai mult decat in prezent.

De la 1 ianuarie 2015, firmele de asigurare nu vor mai putea acoperi pierderile suferite pe segmentul politelor RCA din veniturile obtinute pe alte categorii de asigurari, spune cea mai noua norma emisa de Autoritatea de Supraveghere Financiara. In termeni concreti, noua regula se traduce intr-o scumpire, pe medie, de 30% a preturilor practicate pentru polita de raspundere civila auto. Calculul nostru se bazeaza pe un indicator important din zona asigurarilor.

Este vorba despre rata combinata a daunei care, dupa primele sase luni din 2014, era de 131% pe segmentul RCA. Rata combinata se calculeaza ca raport intre primele brute incasate (veniturile companiei din vanzarea de RCA) si cheltuielile companiei pe acelasi segment (daune platite si cheltuieli de distributie si marketing) si arata cat de profitabila sau neprofitabila este linia de asigurare. 

Practic, valoarea de 131% arata ca la fiecare 100 de lei incasati pe RCA, firma are cheltuieli de 131 de lei adica pierderi de 31 de lei. Cum normele ASF spun ca aceasta pierdere nu mai poate fi acoperita din alte surse decat pretul, firmele de asigurare vor fi obligate sa majoreze prima cu cel putin 31%.


Cu cat platesti mai mult, in functie de orasul unde locuiesti
Pretul RCA variaza in functie de varsta soferului, puterea si capacitatea cilindrica a automobilului si zona unde este condusa masina. Cu cat daunele sunt mai multe pe fiecare dintre aceste categorii, cu atat pretul este mai mare. ECONOMICA.NET a calculat, in functie de preturile practicate de brokeri, care va fi scumpirea reala a RCA pentru soferii din cele mai importante orase ale tarii. Valorile se aplica unui sofer de 35 de ani care conduce un automobil Dacia Logan cu o capacitate cilindrica de 1,6 litri si 100 de cai putere. Detalii in tabelul de mai jos.


 

asigurare politelor rca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007644 (s)