News Flash:

Locurile de cazare all inclusive pe litoral s-au triplat

9 Iulie 2014
1301 Vizualizari | 0 Comentarii
Tot mai multe hoteluri de pe litoralul romanesc au adoptat in ultimii doi ani serviciile all inclusive, astfel ca numarul locurilor de cazare in astfel de unitati s-a triplat, romanii avand la dispozitie in medie 2 kg de mancare pe zi, cu sarmalele si placintele in topul preferintelor.
"Daca acum 2 ani, erau disponibile aproximativ 1.500 de locuri in hotelurile all inclusive de 3 si 4 stele de pe litoralul romanesc, anul acesta numarul s-a triplat. Cresterea numarului de locuri alocate de hotelierii romani, care s-au adaptat cererii din ce in ce mai crescute pentru acest tip de produs turistic s-a petrecut intr-un ritm accelerat, ca urmare a semnalelor si solicitarilor primite de la agentiile touroperatoare", arata un studiu al agentiei de turism Mareea.
Potrivit sursei citate, romanii care merg la hotelurile all inclusive pe litoral sunt de regula din categoria celor care obisnuiau sa mearga in anii trecuti in Bulgaria si Grecia.
"Din ce in ce mai multi turisti realizeaza ca serviciile all inclusive au si marea calitate de a securiza bugetele alocate vacantelor. Turistii care au ales si aleg in acest an serviciile de acest tip sunt de regula din categoria celor care obisnuiau sa mearga in anii trecuti in Bulgaria si Grecia", a declarat Marius Usturoiu, directorul general al agentiei MAREEA.
Datele statistice furnizate de touroperatorii de pe litoral arata ca profilul consumatorilor de servicii all inclusive este reprezentat in proportie de peste 90% de familiile cu copii pana in 12 sau 14 ani.
Tot mai multi turisti care achizitioneaza astfel de pachete sunt interesati si de excursii optionale. Astfel, 1 din 3 familii beneficiare ale pachetelor all inclusive aleg sa achizitioneze si o excursie optionala, al carui pret incepe de la 60 lei/persoana si ajunge pana la 250 lei pentru o mini-croaziera in Delta Dunarii si un pranz pescaresc.
Romanii care merg la hotelurile all inclusive pe litoral au la dispozitie, in medie, 2 kilograme de mancare pe zi, iar felurile preferate de acestia sunt sarmalutele, frigaruile si placintele dobrogene, potrivit unui studiu al Mareea.
"Daca luam in considerare cantitatile de mancare, avem peste 2 kilograme alocate de persoana pentru fiecare masa. Sunt unii romani care depasesc aceasta cantitate, iar daca adaugam si farfuriile pline care raman in urma unora, putem spune ca sunt persoane care consuma, in medie, 3 kilograme de mancare pe zi. Fiind sezonul cald, sucurile si berea la draft sunt foarte cautate", a declarat Georgeta Bari, directorul complexului hotelier Mercur Minerva - family club 3* din statiunea Mamaia, operat de Mareea.
Mareea este principalul turoperator pentru litoralul romanesc, cu circa 100.000 de clienti anul trecut. Infiintata in 1998, firma are o retea proprie de vanzare de 17 agentii si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 70 de milioane de lei, fata de 62 milioane de lei in 2012.
Marius Usturoiu administreaza si o companie hoteliera, Mareea Hotels, cu doua unitati, la Mamaia si Predeal, care au avut anul trecut afaceri de 15 milioane de lei.

mareea marius usturoiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004610 (s)