News Flash:

Locul din Banat pe care americanii il considera o noua minune a lumii (FOTO)

16 Iunie 2015
3074 Vizualizari | 0 Comentarii
banat11
Jurnalistii de la Business Insider au publicat, saptamana trecuta, o lista de 27 de minuni naturale incredibile care se gasesc in Europa. Una dintre ele se afla in Romania. „Europa te imbie cu un amestec ametitor de frumuseti slefuite si minuni naturale”, scrie Business Insider. Astfel, arta si arhitectura domina in orase, dar, daca te aventurezi in salbaticie, vei descoperi turnuri din piatra si catedrale de gheata care au inspirat civilizatii antice. Una dintre aceste minuni se afla chiar in Romania. Este vorba despre Cascada Bigar, care, in 2013, fost desemnata de catre The World Geography drept cea mai frumoasa cascada din lume, scrie ziuadevest.ro.
Iar „Huffington Post” a numit aceasta cascada, situata in Caras Severin, „un loc desprins din basme”. „Uneori, vezi cate o fotografie cu un peisaj natural ce ti se pare ireal. Asa se intampla cu Izvorul Bigar care parca e desprins din basme… E un loc magic”, a scris „Huffington Post”.
Acum, Business Insider spune ce impresioneaza de fapt la acest monument natural: „Uneori, nu consta totul in cat de inalta este cascada sau cata apa se revarsa pe secunda, este vorba despre surpriza si bucuria pe care ti-o inspira. Acesta este, cu siguranta, cazul Cascadei Bigar din Romania, un munte masiv acoperit de muschi, care conduce apa in jos prin suvoaie subtiri”, scrie publicatia citata.
Alaturi de Cascada Bigar, pe lista Business Insider se mai regasesc si alte minuni naturale printre care Marele Canion al Frantei (Les Gorges du Verdon), pestera in gheata Eisriesenwelt din Austria, plaja As Catedrais din Spania, platoul Preikestolen din Norvegia, lacurile Plitvice din Parcul National din Croatia, Dealurile lui Moher din Irlanda, muntele Matterhorn din Elvetia si Italia.

Galerie Foto

cascada_bigar
business insider cascada bigar izvorul bigar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007296 (s)