News Flash:

Livrarea de cornuri in scolile din Arad, SUSPENDATA!

17 Martie 2015
1193 Vizualizari | 0 Comentarii
Autoritatile din Arad au suspendat livrarea de cornuri in scoli, dupa incidentul de la o scoala, unde o eleva era sa se raneasca dupa ce a muscat dintr-un corn care avea in el o lama de ras, pana la finalizarea anchetei urmand sa fie livrati biscuiti, iar ulterior s-ar putea renunta la cornuri.
Administratorul public al judetului, Cristian Dragan, a declarat, luni, ca, incepand de vineri, livrarea cornurilor in toate scolile din judet a fost suspendata, iar acest produs a fost inlocuit cu biscuiti, care pana acum erau distribuiti doar in mediul rural, unde cornurile nu ar fi ajuns proaspete, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Conform sursei citate, pana la finalizarea cercetarilor efectute la producatorul cornurilor, elevii vor primi biscuiti. De saptamana viitoare, cand cercetarile vor fi incheiate, copiii de la orase vor primi trei zile biscuiti si doua zile cornuri.

Consiliul Judetean intentioneaza sa renunte la cornuri, de la 1 aprilie, daca elevii si parintii vor accepta ca de la aceasta data sa primeasca doar biscuiti. In acest sens, va avea loc un sondaj in toate scolile, in urmatoarele doua saptamani.
”Biscuitii sunt o solutie mai buna, pentru ca sunt apreciati mai mult de copii. Cornurile ajung adesea sa fie aruncate sau date la animale. In plus, pentru biscuiti nu am primit niciodata reclamatii, dar la cornuri au mai existat”, a declarat Dragan.
Ancheta in acest caz este continuata de Protectia Consumatorului, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Inspectoratul Scolar si Directia de Sanatate Publica, insa pana acum nu a fost aplicata nicio amenda.
Cercetari au loc si in Turda, la producatorul cornurilor care au ajuns joi in scolile din Arad.
”Firma Biscotto din Timisoara, care este furnizorul oficial al acestui produs, a invocat o problema de natura tehnica, care nu i-a permis sa acoperere cererea, astfel ca a cumparat cornurile din Turda si le-a livrat in Arad”, a precizat Dragan.
Administartorul public a adaugat ca ”cel mai probabil, nu se va ajunge la rezilierea contractului cu Biscotto, pentru ca ar presupune organziarea unei noi licitatii, procedura care ar putea dura pana la incheierea anului scolar. Mediafax.ro

cristian dragan consiliul judetean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006101 (s)