News Flash:

Lista rusinii! Iata-i pe senatorii care au votat împotriva cererii DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea

20 Septembrie 2016
1919 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel opreaa
Senatori de la PSD, ALDE, PRU si fosti UNPR au votat impotriva cererii de urmarire penala formulate de DNA pe numele lui Gabriel Oprea pentru omor din culpa in cazul politistului Bogdan Gigina, printre ei numarandu-se Calin Popescu Tariceanu, Ioan Chelaru sau Ilie Nastase.
MEDIAFAX a identificat 24 de senatori provenind de la PSD, ALDE, PRU si fosti UNPR care au votat luni impotriva cererii DNA de urmarire penala a fostului ministru de interne si vicepremier Gabriel Oprea. Acestia sunt:
1. Ionel Agrigoroaie (PSD);
2. Alexandru Cordos (PSD);
3. Octavian Barbu (PSD);
4. Cristian Dumitrescu (PSD);
5. Daniel Savu (PRU);
6. Petru Fratean (PSD);
7. Gabriela Cretu (PSD);
8. Georgica Severin (PSD);
9. Ioan Chelaru (PSD);
10. Marius Bota (PSD);
11. Nicolae Moga (PSD);
12. Petru Filip (PSD);
13. Serban Nicolae (PSD);
14. Florea Voinea (PSD);
15. Calin Popescu Tariceanu (ALDE);
16. Daniel Barbu (ALDE);
17. Mihai Nita (ALDE);
18. Eugen Durbaca (ALDE);
19. Iulian Cristache (Independent, ex-PPDD, ex-UNPR);
20. Gabriel Oprea (Independent, ex-UNPR);
21. Ilie Nastase (Independent, ex-UNPR, ex-PC);
22. Constantin Popa (Independent, PPDD, ex-UNPR);
23. Gheorghe Saghian (Independent, ex-PSD);
24. Valer Marian (Independent, ex-PSD).
De asemenea, potrivit fotografiilor din momentul votului, 33 din cei 53 de senatori liberali au votat pentru ridicarea imunitatii lui Gabriel Oprea.
Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmarit penal pentru ucidere din culpa in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina, a decis luni plenul Senatului.
Decizia a fost luata de Senat cu 73 de voturi "impotriva" solicitarii DNA si doar 45 voturi "pentru", 6 voturi anulate. Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.
Anterior votului, senatorul PSD Serban Nicolae i-a indemnat pe colegii din Senat sa se pronunte impotriva cererii DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea in cazul mortii politistului Bogdan Gigina, lansandu-se intr-un atac dur la adresa procurorilor anticoruptie.
Fostul vicepremier Gabriel Oprea le ceruse si el senatorilor sa voteze impotriva cererii DNA de urmarire penala a sa pentru ucidere din culpa, sustinand ca, aflat pe bancheta din spate a masinii, nu avea cum sa fie vinovat de moartea politistului Bogdan Gigina.
Senatorii din Comisia juridica avizasera favorabil cererea DNA de incepere a urmaririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa in cazul mortii politistului Bogdan Gigina.
Dosarul DNA contine 18 volume. "La momentul producerii accidentului, victima Gigina Bogdan-Cosmin facea parte dintr-un dispozitiv de insotire al ministrului Oprea Gabriel. Acest dispozitiv, asigurat de catre Brigada de Politie Rutiera din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigina Bogdan-Cosmin) si un echipaj format dintr-un ofiter si un agent de politie aflati intr-un autoturism de politie rutiera. Acest dispozitiv preceda in trafic autoturismul in care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa catre locuinta sa situata in cartierul Cotroceni", sustin procurorii intr-un comunicat de presa.
Potrivit DNA, din probele de la dosa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006054 (s)