News Flash:

Lista noului Guvern va fi aprobata astazi

3 Ianuarie 2017
1117 Vizualizari | 0 Comentarii
Sorin Grindeanu1
Forurile de conducere ale PSD si ALDE - Comitetul Executiv, respectiv Biroul Politic - urmeaza sa aprobe marti lista viitorului Guvern, ce va fi condus de Sorin Grindeanu.
Luni seara, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca lista noului Cabinet este gata, viitorul Guvern urmand sa aiba in componenta opt femei, iar patru ministere vor fi alocate ALDE.
El a precizat ca a terminat luni negocierile cu ALDE pe ministerele pe care le vor prelua. "Maine (marti — n.r.) o sa ne auzim, o sa ne transmita care sunt propunerile dumnealor, pentru ca ele trebuie acceptate de premierul desemnat, o sa stie si dumnealor care sunt propunerile noastre, inainte de a intra in CExN. Dar o discutie de principiu cu colegii de la ALDE am avut. Negocierea cu ALDE s-a terminat astazi cu ministerele pe care le vor prelua in responsabilitate colegii de la ALDE, iar pe cele care vor fi gestionate de PSD, aceste propuneri vor fi facute maine", a spus Dragnea.
Potrivit acestuia, patru ministere vor reveni ALDE. In ceea ce priveste numarul de femei din viitorul Guvern, Dragnea a aratat ca cel mai probabil vor fi opt, din peste 20 de ministere.
Pe 30 decembrie, liderul PSD, Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor, anunta ca a stabilit, impreuna cu liderii ALDE, calendarul de actiuni, astfel incat noul Guvern sa fie instalat 'in cel mai scurt timp'.
Astfel, marti, 3 ianuarie, la ora 10,30, au loc Birouri permanente la Camera Deputatilor si Senat, iar la ora 12,00 ambele foruri legislative se reunesc in plen.
Tot marti, de la ora 14,00, forurile de conducere ale PSD si ALDE vor aproba lista viitorului Cabinet, iar de la ora 15,00 va avea loc intalnirea grupurilor reunite ale celor doua formatiuni, pentru o prezentare scurta a fiecarui ministru. Urmeaza ca intre orele 16,00 si 16,30 premierul desemnat sa depuna lista Executivului si a programului de guvernare.
De la ora 17,00, se va desfasura sedinta Birourilor permanente reunite pentru a aproba ordinea de zi de miercuri, 4 ianuarie.
Miercuri, vor avea loc audieri in comisii si votul de investitura, dupa cum a precizat Liviu Dragnea.
"Miercuri, 4 ianuarie, intre orele 8,00 dimineata si 14,00, va avea loc audierea membrilor Guvernului in comisii. Intre orele 15,00 si 18,00 vor avea loc prezentarea programului de guvernare, dezbatere si votul de investitura. Sub rezerva acceptarii de catre presedintele Romaniei — o sa trimitem o scrisoare comuna — propunem ca pe 4 ianuarie, la ora 19,00, sa aiba loc ceremonia depunerii juramantului pentru membrii Guvernului", a aratat presedintele PSD. 
Si premierul desemnat Sorin Grindeanu afirma, saptamana trecuta, ca intentioneaza sa aiba prima sedinta a noului Cabinet pe 4 ianuarie, daca va fi respectat calendarul stabilit pentru derularea procedurilor de investitura si mai ales daca presedintele Klaus Iohannis va fi de acord ca ceremonia de depunere a juramantului sa aiba loc in aceeasi zi.
"De azi dimineata de cand am aflat in mod oficial ca sunt prim-ministru desemnat, am avut in mod oficial discutii legate de calendar. Daca acest calendar — cu acea rezerva legata de depunerea juramantului — va fi respectat, atunci in aceeasi seara, la ora 21,00, o sa facem prima sedinta de Guvern, unde vom emite ordonanta de organizare a Guvernului si, de asemenea, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, pentru a trimite acest proiect rapid in Parlament pentru aprobare, astfel incat vineri sa poata fi adoptat acest proiect de lege", a declarat Grindeanu.
Pe 30 decembrie, purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi, afirma ca presedintele Klaus Iohannis este 'de principiu' de acord ca noul Guvern sa depuna juramantul de investitura miercuri.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008023 (s)