News Flash:

Lista cu ministrii indezirabili, la judecata Coalitiei PSD-ALDE

12 Octombrie 2017
946 Vizualizari | 0 Comentarii
Rovana Plumb
PSD se reuneste joi in sedinta CEx pentru a decide cine sunt ministrii care parasesc Palatul Victoria. La ora 13:00 va avea loc si sedinta coalitiei, dat fiind faptul ca unul dintre cei vizati de remaniere este ministrul Viorel Ilie, pe care ALDE a anuntat deja ca il sustine in continuare si ca nu-i retrage sprijinul politic.

Tudose si Iohannis au discutat inainte de evenimentul de la Ford
Presedintele Klaus Iohannis si premierul Mihai Tudose au discutat, joi dimineata, la Craiova, inainte de a incepe lansarea modelului Ford EcoSport, la care participa amandoi, tema abordata fiind cel mai probabil despre remanierea anuntata de prim-ministru.
Cei doi au avut o scurta discutie, cel mai probabil despre situatia politica din PSD, dupa care au intrat in hala unde are loc lansarea productiei pentru cel mai nou model al companiei - Ford EcoSport.
Premierul Mihai Tudose a avut si marti o discutie cu presedintele Klaus Iohannis.
Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Antena 3, ca a invocat posibilitatea de a demisiona de la conducerea Guvernului, intr-un cerc restrans, de numai cateva persoane, Tudose precizand, totodata, ca relatia nu Dragnea nu este ”intr-un moment fericit”.
Totodata, premierul a declarat ca va face "o mini remaniere" care va viza mai multi ministri "cu probleme de perceptie la nivelul opiniei publice si, in unele situatii, la nivelul Comisiei Europene". Ilan Laufer si Razvan Cuc s-ar afla pe lista remaniabililor premierului Mihai Tudose, potrivit unor surse.
Cei trei membri ai guvernului cap de lista la remaniere sunt sefii de portofolii cu probleme penale, Viorel Ilie, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltarii Regionale, si Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.
Pe surse au aparut, insa, si alte nume care s-ar afla pe „lista neagra” a lui Tudose: Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, si Razvan Cuc, de la Ministerul Transporturilor.
Miercuri, Sevil Shhaideh anunta ca decizia sa referitoare la  demisie este deja luata si ca ea va fi comunicata in CEX. „Eu cred ca sunt acelasi om, am respectat intodeauna partidul si cel care m-a pus in functia de mininistru este CEx-ul si decizia mea, care este luata, va fi comunicata maine in CEx. Permiteti-mi sa nu fac afirmatii despre pozitia mea pe scarile DNA sau pe strada", a declarat Sevil Shhaideh, la iesirea de la DNA.
Anterior, premierul Mihai Tudose, care a avut doua intalniri cu liderul PSD, Liviu Dragnea, in cursul zilei de miercuri, a declarat, referindu-se la ministrii Shhaideh si Plumb, vizati de remaniere, ca exista o problema de „perceptie” la Bruxelles, ambii fiind vizati, in acest sens.
Premierul Mihai Tudose a precizat, miercuri, referindu-se la ministrii Shhaideh si Plumb, vizate de remaniere, ca exista o problema de „perceptie” la Bruxelles, cele doua fiind exact pe aceasta relatie cu Bruxelles-ul, el aratand ca are, ca sef al Guvernului, o „impunere” in acest sens.
„In ceea ce priveste partea guvernamentala a problemei, nu pot sa nu fiu alaturi de colegii mei din Guvern, care sunt azi intr-un anumit tip de stres pe aceasta problema. Trebuie sa inteleaga toata lumea ca cea mai mare problema pe care o avem acum este ca actul de guvernare sa se desfasoare in mod normal, sa ducem programul de guvernare la capat, iar un elemenet important in acest program este atragerea de fonduri europene”, a spus Tudose.
El a tinut sa faca distinctia intre "realitate" si "perceptie", si a subliniat ca "perceptia" de la Bruxelles este alta decat "realitatea" din Romania.
„Si cele doua colege (Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, n.r.) – stiti foarte bine - avem o realitate si o perceptie. Realitatea este ca este prezumtia de nevinovatie, au fost o multime de cazuri in care cei care au fost pusi sub acuzare in diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovati, cu vietile distruse sau oricum schimbate total, dar avem si o perceptie si perceptia la Bruxelles este cu totul alta decat realitatea de aici. Dar fiind faptul ca cele doua colege sunt exact pe zona aceasta de relatie cu Bruxellul, de aici apare problema. Am o parere personala pe care v-am spus-o si o impunere ca sef al Guvernului. Asta este tot”, a adaugat Tudose.
Sedinta in coalitie la ora 13:00
Lucrurile vor trebui, insa, transate si in sedinta de coalitie, intre PSD si ALDE aparand deja unele tensiuni referitoare la demiterea lui Viorel Ilie. Alianta a anuntat ca nu-i retrage sprijinul politic si ca il doreste in continuare la Palatul Victoria.
Totusi, miercuri, ministrul pentru relatia  cu Parlamentul a declarat ca este dispus sa-si dea demisia afirmand ca se va lua o decizie dupa ce presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, va reveni in tara.
„Vom lua o decizie, asa cum am stabilit, cand se va intoarce domnul presedinte Tariceanu. Desigur, (sunt dispus sa renunt la mandat-n.r.)”, a declarat ministrul delegat Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, intrebat daca este dispus sa renunte la mandat.

psd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1860 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005127 (s)