News Flash:

Lista bolilor la care efectul verzei se face cel mai bine simtit

18 Decembrie 2015
2767 Vizualizari | 0 Comentarii
varza la murat
Boli la care efectul verzei se face cel mai bine simtit

Varza este un remediu bun de luat in seama pentru urmatoarele afectiuni: varsat, urticarie, pojar, scarlatina, zona zoster, eczeme, afectiuni eruptive, erizipel (cangrenos, traumatic), inflamatii ale capilarelor, vaselor de sange, ganglionilor limfatici, leziuni, rani, febre, malarie, nevralgii de orice fel, reumatism, coxalgie, diabet si guta, migrene, astm, guturai, bronsite, inflamatii oculare.

Varza are si o influenta de normalizare a temperaturii corpului. Desi poate fi greu de crezut, unele boli grave par sa aiba drept cauza anumite toxine pe care varza, prin actiunea ei, le elimina prin piele. Acest proces a fost numit de dr. Blanc „depuratie cutanata”.

Purificarea prin varza este un remediu la dispozitia oricarui pacient, iar medicii il pot indica in toate bolile de piele, precum si in unele boli interne. Frunza de varza are de asemenea o actiune dezinfectanta, care se manifesta mai ales la varsat, cangrene etc. Ea este si un calmant, care nu-si pierde aceasta proprietate printr-o folosire indelungata, cum e cazul cu unele preparate farmaceutice.

Diferite moduri de aplicare

Ameteala, cefalee, irascibilitate, tensiuni nervoase: se infasoara picioarele cu frunze de varza, schimband compresa dimineata si seara.

Arsuri: compresele cu varza atenueaza arsurile, durerea, evita formarea basicilor si lasa in urma cicatrice curate si mult mai putin inestetice (fata, maini, gat).

Astm: dimineata si seara, pe piept si portiunea superioara a abdomenului, se pun comprese din frunze mari.

Cruste pe pielea capului: se indeparteaza parul de pe partea bolnava, apoi se aplica fasii de frunze si se fixeaza bine cu o caciulita. Se inlocuiesc de 2 ori pe zi; daca secretia este abundenta, se schimba mai des, deoarece altfel apar iritatii. La fiecare schimbare se spala bine capul.

Guta: se pun comprese pe locurile dureroase; daca sunt atinse degetele, se infasoara piciorul sau mana in fasii din frunze de varza, se leaga, se invelesc locurile cu vata si apoi cu o panza.

Inflamatii oculare: cand sunt intense, se pun comprese ziua si noaptea, daca sunt mai usoare, numai noaptea.

Malarie: compresele care se aplica pe brate si picioare atrag sangele in aceste parti si micsoreaza brusc afluxul de sange la cap.

Nevralgii: compresele se aplica pe locurile dureroase.

Panaritiu: se infasoara degetul intreg, reinnoindu-se compresa dimineata si seara.

Pojar: compresele se pun dimineata si seara pe extremitati, cu frunze de varza usor incalzite. Concomitent se beau ceaiuri medicinale din tei, viorele sau musetel.

Reumatism: se pun comprese pe locurile dureroase.

Inainte de aplicarea frunzelor de varza, se recomanda ca pielea sa fie bine spalata, in toate cazurile.

boli varza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1676 (s) | 32 queries | Mysql time :0.032972 (s)