News Flash:

Liderul Stat Islamic in Afganistan si Pakistan a fost UCIS

12 Iulie 2015
1159 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic
Liderul organizatiei Statul Islamic (SI) in Afganistan si Pakistan Hafiz Saeed Khan a fost ucis intr-un atac efectuat cu un avion american fara pilot in estul Afganistanului, au anuntat sambata autoritatile afgane si doi combatanti SI prezenti in timpul atacului, relateaza AFP in pagina electronica.
Moartea lui Hafiz Saeed Khan este o lovitura grea pentru reteaua extremista care, in pofida faptului ca se afla in continuare intr-un stadiu embrionar in regiune, cauta sa se implanteze adanc in aceasta zona de la frontiera dintre Afganistan si Pakistan.
SI infrunta in aceasta zona atat serviciile de securitate guvernamentale, cat si rebelii talibani, foarte inradacinati din punct de vedere istoric in special in provincia Nangarhar, unde a avut loc tirul.
Potrivit serviciilor afgane de informatii, Hafiz Saeed a fost ucis vineri, in timp ce "participa la o reuniune cu alte cadre" SI. Doi comandanti afiliati SI au confirmat pentru AFP moartea lui Saeed.
In total, "30 de lideri din cadrul Daech (acronimul arab al SI)" au fost ucisi in atacul aerian, anunta serviciile afgane de spionaj intr-un comunicat. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005551 (s)