News Flash:

Legume care te ajuta sa slabesti

15 August 2018
1372 Vizualizari | 0 Comentarii
Castravetii

Daca ai peste 20 de ani si nu te numeri printre norocoasele inzestrate cu un metabolism excelent, probabil ai incercat deja cel putin o dieta sau cura de slabire pana acum.

Desi un program de slabire rapida poate parea tentant, adevarul este ca singurul mod sustenabil in care te poti mentine in forma avand grija de sanatatea ta este dezvoltarea unor obiceiuri culinare bazate pe proteine, legume si mancare sanatoasa.

Astfel, o dieta sanatoasa pe termen lung este recomandata, iar cei mai buni aliati ai nostri cand vine vorba de un corp de invidiat sunt bineinteles legumele. Bogate in vitamine, proteine, carbohidrati, dar cu un continut slab se grasimi si putin calorii, legumele care te ajuta sa slabesti sunt urmatoarele:

1. Morcovii

Acestia se afla in topul listei cu legume benefice, avand de departe un rol esential in orice cura de slabire. Crocanti si hranitori, se pot servi cruzi, in salate sau pot fi cu usurinta integrati in orice reteta de slabit. Sunt usor de pastrat, bogati in beta-caroten si fibre, un morcov mediu de 140 g avand aproximativ 185 kJ si 45 Kcal.

2. Ciupercile

Ciupercile sunt gustoase si versatile cand vine vorba de gatit, astfel ca le poti include in aproape orice fel de mancare preparata. Fie ca le asortezi cu un piept de pui la gratar sau le presari in omleta. Avand in vedere ca nu au un gust foarte definit pe cont propriu, pot fi integrate rapid in orice gatesti, rezultand o portie de mancare 100% sanatoasa. In plus, sunt indicate acelora dintre noi care isi doresc sa obtina o slabire rapida, avand in vedere ca jumatate de castron de ciuperci are doar 60 Kj si 15 Kcal.

3. Castravetii

Bogati in apa, dar si pulpa, castravetii nu contin absolut deloc grasimi sau carbohidrati. Castravetii sunt de toate formele si marimile, cei mai lunguieti pot fi taiati pe lung si mancati cruzi, in timp ce aceia mai rotunjiti pot fi taiati felii si pusi in sandwichuri. O dieta sanatoasa poate contine si castraveti murati, acestia fiind slabi din punct de vedere caloric. Un castravete de 100 g are aproximativ 50 kJ si 10 Kcal.

4. Telina

La fel ca si castravetele, telina contine multa apa, element esential intr-o cura de slabire rapida. De asemenea contine fibre si este delicioasa de mancat cruda, avand 15 kJ si doar 5 Kcal per 30 g.

5. Conopida

Conopida este fara indoaiala una dintre cele mai importante legume care te ajuta sa slabesti. Este o leguma cu densitate mica, fibre multe si un gust excelent. Din punct de vedere al carbohidratilor poate inlocui o portie mare de cartofi sau un bol de orez, fiind potrivita si pentru o dieta disociata. Un sfert de conopida (aprox. 145 g) are 145 kJ si Kcal.

6. Chilli

Proaspat sau uscat, chilli poate sa confere savoare oricarei portii de mancare sanatoasa. Fiind considerat si un condiment, acesta se incadreaza in categoria legumelor care te ajuta sa slabesti datorita proprietatii sale de activare a metabolismului, care arde mai multe grasimi cateva ore dupa ce ai consumat chilli. In plus, gustul iute iti pune sangele in circulatie si are doar 30 kJ si 7 Kcal per 30 g.

7. Salata

Salata reprezinta o mancare foarte sanatoasa, cu 0 grasimi si multe nutrimente. Usoara si hidratanta, aceasta poate fi consumata atat ca si gustare, cat si alaturi de carne sau legume. Un bol de salata de 35 g contine 10 kJ si (surprizator) 2 Kcal.

sursa: elle.ro


morcovii ciupercile castravetii telina conopida chilli
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005151 (s)