News Flash:

Leguma care scade tensiunea

10 Septembrie 2018
989 Vizualizari | 0 Comentarii
telina 1

Semintele de telina aveau în antichitate valoare de medicament. Studiile stiintifice recente au confirmat multe din utilizarile acestei plante în medicina populara si traditionala din numeroase regiuni ale lumii.

Dorind sa afle motivul pentru care telina are proprietatile medicinale atat de puternice, oamenii de stiinta au descoperit ca aceasta contine un compus activ numit 3nB (3-butilftalida), care are efecte vindecatoare foarte puternice.

Cercetatorii de la Centrul Medical din Chicago au observat ca 3nB este responsabil pentru efectul de scadere a tensiunii arteriale, precum si pentru aroma si gustul intens al telinei. Aceasta cercetare a fost pornit de la un caz real. Tatal unuia dintre cercetatori a observat ca tensiunea lui arteriala a scazut de la 158/96 la un nivel normal de 118/82 dupa ce a consumat cate 110 g de telina pe zi, timp de o saptamana.

Studiile ulterioare realizate pe animale au aratat ca o cantitate foarte mica de 3nB a scazut nivelul tensiunii arteriale cu 12-14 procente, precum si nivelul colesterolului cu 7 procente.

Acest efecte se datoreaza mai multor factori.

telina are efecte diuretice si vasodilatatoare naturale

Medicii prescriu de obicei medicamente diuretice - pentru a reduce volumul lichidului din sange, vasodilatatoare - pentru relaxarea arterelor si reducerea rezistentei la fluxul sangvin, sau beta-blocante - pentru a încetini actiunea de pompare a inimii.
 

Compusul 3nB din telina reduce tensiunea arteriala actionand atat ca un diuretic, cat si ca un vasodilatator natural. În plus, acesta functioneaza într-un mod similar blocantelor canalelor de calciu.

În testele realizate pe animale si în eprubeta, 3nB a scazut nivelul colesterolului si a redus formarea de placi arteriale. Acest lucru ajuta la cresterea elasticitatii vaselor de sange si implicit la scaderea nivelurilor presiunii arteriale.

3nB are efecte benefice si asupra zonele si sistemelor din creier responsabile cu controlul rezistentei vasculare.

Comparativ cu diureticele sintetice, compusul 3nB din telina nu modifica raportul dintre sodiu si potasiu din sange, si nu produce efecte secundare periculoase din cauza cresterii nivelului de sodiu.

Un alt avantaj al extractului de seminte de telina este ca acesta nu reduce fluxul sangvin la creier precum medicamentele conventionale. Desi acest lucru este util în reducerea riscului de accident vascular cerebral, poate avea unele efecte adverse precum oboseala, deprimare, ameteala sau episoade de uitare.

Studiile pe animale au aratat ca extractul de seminte de telina nu doar previne accidentul vascular cerebral, ci îmbunatateste circulatia sangvina cerebrala, protejeaza creierul si ajuta la recuperarea functiilor cerebrale la fel ca extractele de Ginkgo biloba.

Desi aceste studii sunt preliminare, foarte multe persoane au obtinut rezultate bune utilizand extractul din seminte de telina.

sursa:ganduridinierusalim.com


semintele diureticele telina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007263 (s)