News Flash:

Legea se aplica doar pentru pedelisti? Vasile Blaga a demisionat din PNL. Dan Motreanu de ce nu pleaca din partid?

29 Septembrie 2016
1388 Vizualizari | 0 Comentarii
dan motreanu
Dupa ce a fost acuzat oficial intr-un dosar de trafic de influenta instrumentat de procurorii DNA Ploiesti, liderul PNL Vasile Blaga si-a dat demisia din functia de presedinte si din cea de coordonator al campaniei electorale. Aceasta este o decizie absolut normala a lui Vasile Blaga, dar intrebarea este daca legea nu se aplica la fel pentru toti liberalii. De exemplu, Dan Motreanu este deja trimis in judecataintr-un dosar de spalare de bani, dar el nu a demisionat din nicio functie si nici din partid. Atunci inseamna ca legea si regulamentele interne ale partidului se aplica doar pentru pedelisti nu si pentru penelisti? Reamintim ca George Scutaru si Dan Motreanu sunt trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani. 

George Scutaru a fost deputat timp de zece ani si a demisionat la sfarsitul anului trecut pentru a deveni consilierul presedintelui Klaus Iohannis. La începutul lunii martie a parasit si aceasta functie invocand motive personale. Ulterior, politicianul a fost audiat la DNA si pus sub acuzare. George Scutaru a fost denuntat de presedintele suspendat al Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bîgiu. Acesta din urma a fost trimis în judecata pentru ca ar fi luat mita un milion de euro. O parte din acesti bani, sustinea Cristinel Bîgiu, au ajuns în 2008 la filiala PNL Buzau, condusa la acea vreme de George Scutaru, si au fost folositi pentru finantarea campaniei electorale. In rechizitoriul întocmit de procurorii DNA pentru trimiterea în judecata a lui George Scutaru si Dan Motreanu, se arata ca "în cursul anului 2008, o persoana cu functie de conducere în administratia locala – denuntator în prezenta cauza - a pretins si primit de la o alta persoana suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mita, în schimbul sprijinirii acestuia din urma în demersurile de punere în posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau. 

Din suma de 700.000 euro, bani primiti efectiv de persoana denuntatoare, aceasta le-a remis inculpatilor Scutaru George-Adrian si Motreanu Dan Stefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei întelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în acelasi scop, respectiv pentru finantarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale si generale), a candidatilor partidului din care fac parte cele doua persoane ultim mentionate. Pentru a disimula provenienta acestor sume de bani, inculpatii Scutaru George-Adrian, Motreanu Dan Stefan si Schaer Ana Maria au initiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realitatii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferata, în mai multe transe, din contul societatii administrata de catre aceasta din urma catre o firma care a produs articole de vestimentatie folosite ca materiale în campania electorala", arata DNA într-un comunicat. 

Procurorii au pus sechestru asigurator pe bunuri aflate în proprietatea inculpatilor, în valoare de 1.213.090 lei, suma care a fost efectiv platita firmei producatoare a materialelor electorale. Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse în cauza. 

acuzat dna vasile blaga dan motreanu judecata spalare de bani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005592 (s)