News Flash:

Legea privind conversia creditelor din franci elvetieni in lei, adoptata pe articole de Camera Deputatilor

18 Octombrie 2016
991 Vizualizari | 0 Comentarii
franci
Legea privind conversia creditelor din franci elvetieni in lei a fost votata pe articole in Camera Deputatilor, dupa ce atat pragul de 250.000 de franci, cat si gradul de indatorare de 50% au fost eliminate, actul normativ urmand sa primeasca votul final dupa pranz.
Luni, in sedinta reunita a comisiilor juridica si de buget finante, deputatii au eliminat pragul de 250.000 de franci elvetieni, introdus saptamana trecuta de PSD. Eliminarea pragului a fost votata la cererea presedintelui PSD, Liviu Dragnea.
Tot luni, deputatii au adus si modificari menite sa clarifice textul legii si sa permita ca toti consumatorii care au contractat credite in franci elvetieni sa poata beneficia de prezenta lege. Asftel, deputatii au eliminat data de referinta de 15 ianuarie 2015 si au decis ca "la cererea consumatorilor bancile care au procedat la conversia creditelor in franci elvetieni pot sa revina la contractul in franci elvetieni si vor efectua conversia in conditiile prezentei legi".
Potrivit modificarilor facute de comisie, conversia ar urma sa se faca prin act aditional la contractul de credit la cursul de schimb la data incheierii contractului, deputatii eliminand sintagma ''prin hotarare judecatoreasca''.
Deputatii nu au fost, insa, de acord ca perioada de implementare a legii conversiei creditelor in franci elvetieni sa fie mai mica de 60 de zile, asa cum prevede textul initial al proiectului.
Saptamana trecuta, marti, deputatii au eliminat si gradul de indatorare de 50%, conditie introdusa de PSD pentru a putea beneficia de legea conversiei. La fel ca pragul de 250.000 de franci, si gradul de indatorare a fost eliminat tot la cererea presedintelui PSD, Liviu Dragnea.
Legea privind conversia creditelor din franci elvetieni in lei urmeaza sa primeasca votul final din partea deputatilor marti dupa praz, Camera fiind decizionala in acest caz.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005860 (s)