News Flash:

LEGE HALUCINANTA la Timisoara! Copiii nu au voie sa strige in parcurile de joaca! Nu au voie sa poarte geci sau hanorace cu... fermoare sau capse. Vezi si alte DECIZII ABERANTE

28 Noiembrie 2015
1535 Vizualizari | 1 Comentarii
parc de joaca
PROIECT DE HOTARARE HALUCINANT la Timisoara! In 30 octombrie, consilierii locali au aprobat fara niciun fel de discutie „Regulamentul de organizare si functionare a spatiilor de joaca situate pe domeniul public al Timisoarei”, care intra in vigoare in 30 de zile de la „data aducerii la cunostinta publica”. Regulamentul cuprinde obligatii atat pentru cei care intretin zonele de joaca, cat si pentru cei care le folosesc sau pentru asociatiile de proprietari care locuiesc in zona.
Practic, timisorenii care isi duc copiii in astfel de locuri nu au voie sa intre cu animale de companie, biciclete, scutere sau motociclete ori sa-si parcheze bicicleta, de exemplu, in incinta locului de joaca. Este interzis, de asemenea, „accesul persoanelor sub influenta bauturilor alcoolice, a substantelor afrodisiace sau halucinogene, precum si consumul sau posesia acestora in perimetrul locurilor de joaca”. Mai mult decat atat, parintii nu au voie sa stea in grupuri in locurile de joaca, iar copiii nu au voie sa bata mingea acolo unde nu exista teren de sport.
Una dintre cele mai aberante prevederi se refera la… tipetele copiilor. Ei nu mai au voie sa strige in locurile de joaca, cand se dau pe tobogane sau in leagane.
„Este interzisa scoaterea nisipului din groapa de nisip si depozitarea sau imprastierea lui pe marginea din lemn a gropii sau in incinta locului de joaca, pe echipamente sau pe mobilierul urban din vecinatate. Este interzisa producerea de zgomote prin strigate, utilizarea la un volum necorespunzator a aparaturii audio”, scrie in regulament. Desi are o sumedenie de interdictii, regulamentul nu prevede sanctiuni pentru toata lumea.
Consilierii locali ai PSD s-au trezit, dupa o luna de cand au aprobat regulamentul, ca acesta este o… anomalie. Ei spun insa ca nu pot fi trasi de raspundere alesii, pentru ca proiectul ar fi fost introdus pe ordinea de zi chiar in timpul sedintei. Regulamentul era insa publicat pe site-ul Primariei, iar Tion.ro a scris despre acesta cu mult inainte de inceperea sedintei de consiliu local, scrie tion.ro.
„O noua anomalie a primit aviz pozitiv in plenul Consiliului Local al Municipiului Timisoara, cu votul majoritatii subordonate primarului Nicolae Robu. De aceasta data, insa, consilierii nu pot fi invinovatiti in totalitate pentru ca, asa cum am semnalat in nenumarate randuri, au votat un proiect de HCL introdus pe ordinea de zi chiar in timpul sedintei. In acest caz, vorbim de Regulamentul de organizare si functionare a spatiilor de joaca aflate pe domeniul public al Municipiului Timisoara, un proiect care contine reglementari halucinante, cum ar fi: copiilor li se interzice sa poarte imbracaminte cu capse, fermoare, tinte metalice, etc., parintilor li se interzice sa isi supravegheze copiii in perimetrul spatiului de joaca, copiilor le este interzis sa faca zgomot, citez «Este interzisa producerea de zgomote prin strigate, utilizarea la un volum necorespunzator a aparaturii audio», iar unghiul de inclinare al leaganelor nu trebuie sa fie mai mare de 800!!!”, a transmis, vineri, consilierul PSD Alfred Simonis, liderul de grup al social democratilor din CLT.
Alesii sustin ca proiectul a fost introdus pe ordinea de zi la solicitarea „expresa” a primarului Nicolae Robu, fara a fi studiat in prealabil de consilierii locali. PSD cere eliminarea restrictiilor si… discutarea intregului proiect.
„Tinand cont de aceste reglementari, am depus un nou proiect de Hotarare de Consiliu Local care prevede eliminarea restrictiilor amintite mai sus precum si discutarea intregului regulament”, a mai spus Simonis.
Oricum, dupa votul dat in consiliul local, primarul Nicolae Robu a declarat ca va cere specialistilor din primarie sa modifice regulamentul, pentru ca, intr-adevar… „are anumite inabilitati”.

regulamentul nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006524 (s)