News Flash:

LEACURI UIMITOARE care scad tensiunea arteriala

19 Martie 2016
2336 Vizualizari | 0 Comentarii
tensiune leac

Hipertensiunea arteriala este un sindrom caracterizat prin cresterea presiunii sistolice si diastolica peste valorile medii normale admise (normal: intre 10-14 cmHg-maxima si 6-9 cmHg - minima). Cresterea tensiunii arteriale poate avea cauze precise: boli de rinichi, boli endocrine, unele boli cardiovasculare, etc.

Exista si o asa numita hipertensiune esentiala in care nu gasim o cauza anume, dar in antecedentele parintilor exista hipertensiunea. Boala se manifesta cu ameteli, dureri de cap, vajaituri in urechi, tulburari de vedere, iar cu timpul deterioreaza functia unor organe vitale cum ar fi rinichiul, creierul, miocardul; in aceasta faza apar si simptomele organelor afectate. Pe langa tratamentul prescris de medic, puteti apela si la fitoterapie. Iata cateva remedii naturiste pentru scaderea tensiunii:

1. Suc de usturoi
Timp de 30 de zile poti lua 10 picaturi de suc de usturoi intr-un pahar de ceai sau apa. 

2. Tinctura de usturoi cu menta
Se obtine din 40 de catei de usturoi, 100 ml alcool rafinat si menta (contracareaza mirosul puternic al usturoiului). Se curata si se piseaza usturoiul, se pune apoi alcoolul si se tine solutia timp de 7 zile la cald. Se prepara infuzia de menta si si se adauga peste tinctura de usturoi. Iei 10 picaturi de 2-3 ori pe zi, la 30 de minute dupa masa, mai ales cand hipertensiunea se manifesta prin ameteli si slabiciune.

3. Ceai combinat din paducel, talpa gastei si frunze de vasc 
Reteta: frunze de vasc (30 g), coada calului (20 g), fructe de paducel (20 g), flori de coada soricelului (10 g), flori de menta (10 g), flori si frunze de paducel (10 g). Se prepara infuzie din 1 lingura amestec la o cana cu apa si se beau 1-2 cani/zi, in mai multe reprize, in cure de 2-3 luni. 

4. Infuzie sau tinctura din talpa gastei
Talpa gastei are proprietatea de a diminua tensiunea din artere prin reglarea ritmului cardiac si a presiunii sanguine. Se prepara infuzie din 3 linguri de planta la o cana cu apa si se iau 3-5 linguri/zi. Se poate administra si sub forma de tinctura: 20 g planta macerata, timp de 7-8 zile, in 100 ml alcool de 70°. Se iau cite 20-30 de picaturi, de 2-3 ori/zi. 

5. Infuzie sau tinctura din paducel
Substantele chimice din paducel actioneaza atat direct asupra muschiului cardiac, marind sau scazand puterea si rata batailor inimii, cat si asupra vaselor de sange, relaxand arterele sangvine din jurul cordului; indirect, paducelul largeste vasele de sange aflate aproape de suprafata pielii, scazand presiunea arteriala.

Infuzie din fructe: peste o lingura de fructe se toarna o cana de apa fierbinte si se lasa la infuzat zece minute. Ceaiul se bea cand se raceste, cate 2-3 cani pe zi.

Tinctura se face din 6 linguri de frunze si din flori care se pun la macerat intr-un borcan cu zece linguri de alcool, intr-un loc insorit. Dupa 14 zile se filtreaza. Se iau cate 3 linguri pe zi. 


 


hipertensiunea arteriala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005070 (s)