News Flash:

Leacuri incredibile pentru hemoroizi

23 August 2016
12615 Vizualizari | 0 Comentarii
hemoroid
Hemoroizii sunt dilatatii ale venelor hemoroidale anorectale. Hemoroizii sunt des intalniti atat la barbati, cat si la femei. Aproape jumatate din populatie are hemoroizi pe la varsta de 50 de ani. Hemoroizii sunt des intalniti si la femeile insarcinate. Atat presiunea fatului in abdomen, cat si schimbarile hormonale duc la largirea vaselor hemoroidale. Aceste vase sunt supuse unor presiuni mari in timpul nasterii. Pentru majoritatea femeilor, hemoroizii care apar in urma sarcinii reprezinta o problema temporara.
Printre simptomele hemoroizilor se numara mancarimile, durerile sau sangerari ale tesuturilor umflate si ale venelor varicoase localizate in anus si rect. In puseele congestive apar dureri intense, arsuri in zona anorectala, mici hemoragii legate de emisia scaunului; in afara acestor crize, hemoroizii sunt asimptomatici.

Hemoroizii se pot dezvolta in partea interna a canalului anal, unde nu sunt vizibili, dar si in partea exterioara a anusului, unde sunt vizibili. Ei sunt, de fapt, vene acoperite de piele care s-au umflat si au o culoare albastra. Ei apar de regula fara niciun simptom. Cand se inflameaza, ei devin rosii si delicati.
Cand se formeaza un cheag de sange in interiorul unui hemoroid extern, poate cauza mari dureri. Acest hemoroid extern trombozat se poate manifesta ca o masa ferma, delicata, aflata in zona anala si care are marimea unei boabe de mazare.
De obicei, hemoroizii nu sunt periculosi sau daunatori pentru viata. Foarte rar, un pacient poate avea o sangerare atat de grava incat sa duca la o anemie severa sau la moarte. In unele cazuri, simptomele hemoroidale dispar in cateva zile. Dar in cele mai multe cazuri, simptomele hemoroidale apar din nou, adeseori mai grave decat inainte. Desi multi oameni au hemoroizi, nu toti au si simptome. Cel mai intalnit simptom, pentru hemoroizii interni, este sangele rosu deschis care acopera scaunul, ce poate fi observat pe hartia igienica, sau in vasul de toaleta. Totusi, un hemoroid intern poate produce prin anus in afara corpului devenind iritant si dureros. Simptomele hemoroizilor externi pot include tumefactii dureroase in jurul anusului care rezulta in urma formarii unui cheag de sange. Acest tip de hemoroid este cunoscut sub numele de hemoroid extern trombozat. Mai mult, incordarea excesiva, frecarea sau curatarea in jurul anusului poate cauza iritatie insotita de sangerare si/sau mancarime, care poate duce la formarea unui cerc vicios de simptome.
O examinare completa si un diagnostic potrivit din partea medicului sunt importante atunci cand apare o sangerare din rect sau cand apare sange in scaun. Sangerarea poate fi un simptom al altor boli digestive, incluzand cancerul colorectal. Doctorul va examina anusul si rectul pentru a cauta vase de sange umflate care indica aparitia unor hemoroizi si va efectua si un examen rectal.
Baile calde si alimentatia bogata in fibre, cele mai indicate 
Tratamentul medical pentru hemoroizi este destinat initial pentru ameliorarea simptomelor. Masurile pentru reducerea simptomelor includ baile calde de cateva ori pe zi. Aplicarea unei creme hemoroidale sau a unui supozitor pentru zona afectata pentru un timp limitat. Prevenirea reaparitiei hemoroizilor va cere indepartarea presiunii si a incordarii datorate constipatiei. Medicii recomanda cresterea comsumului de fibre si lichide in dieta zilnica. 
Consumul cantitatii necesare de fibre si a 6-8 pahare de lichide (fara alcool) duce la scaune moi, ingrosate. Surse bune de fibre sunt fructele, legumele si cerealele integrale. In unele cazuri, hemoroizii trebuie tratati prin endoscopie sau prin operatie, spun medicii specialisti. Aceste metode sunt folosite pentru a taia si a distruge tesuturilor hemoroidale.
Prima metoda de tratare a hemoroizilor este cea cu medicamente naturiste, iar unul din cele mai folosite medicamente in tratarea hemoroizilor pe cale naturala, foarte indicat in aceasta afectiune este unguentul cu castane.
Fitoterapia previne si trateaza
Tratamentul se refera la aplicatii externe si la administrarea interna a preparatelor din plante. Aplicatiile externe au o actiune antiseptica, hemostatica si cicatrizanta.
Scoarta de stejar – 100 g scoarta se fierbe intr-un litru apa, apoi se filtreaza. Se aplica in comprese repetate.
Lumanarica – se foloseste pentru bai de sezut; se prepara din 30-60 g frunze la un litru apa; se fac doua bai zilnic.
Coada soricelului – prin proprietatile sale hemostatice si cicatrizante, actioneaza favorabil in aplicatii externe: bai de sezut, comprese cu decoct preparat din 60 g inflorescente la un litru apa.
Coada calului – are rol hemostatic. Se utilizeaza extern sub forma de comprese cu un decoct concentrat si prelungit, preparat din 100 g planta la un litru apa.
Frunzele de soc – sunt renumite ca topice externe. Se aplica comprese cu infuzie concentrata din 100 g frunze la un litru apa.
Frunzele de vita de vie – datorita proprietatilor astringente, se pot utiliza extern in cataplasme.
Afinele se folosesc ca decoct, obtinut dintr-un pumn de afine, care se fierb intr-un litru de apa, pana cand aceasta cantitate se reduce la jumatate. Se aplica extern sub forma de spalaturi si comprese. 
Pentru igiena zilnica se fac alternativ baile de sezut cu infuzie de musetel si de galbenele.

hemoroizii tratamentul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1330 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005644 (s)