News Flash:

LEAC UIMITOR cu usturoi! Iti ia durerea cu mana

18 Februarie 2016
1461 Vizualizari | 0 Comentarii
mujdei2
Ingredient fara de care multe mancaruri ar parea fade, usturoiul este si un excelent aliat in mentinerea sanatatii, folosit cu rezultate bune inca din cele mai vechi timpuri.

Usturoiul este un puternic antibiotic natural, iar consumat zilnic ajuta la intarirea sistemului imunitar. Medicina populara il recomanda si in hipertensiune, scaderea colesterolului, pentru probleme cu bila si cu ficatul. Alege usturoiul romanesc, cel cu mustati, pe care il mancam in copilarie.

Leacuri in raceli
Usturoiul este eficient in combaterea simptomelor racelii si bronsitei, cum este tusea.
• Fiertura de usturoi. Se fierbe lapte (500 ml) cu feliute de usturoi (un catel) timp de cateva minute. Remediul se bea cald.
• Sirop de usturoi. Se curata 50 g de usturoi si se fierb 2 minute intr-o cantitate de apa echivalenta unui pahar. La aceasta fiertura se adauga 50 g de miere si se amesteca bine. Se ia cate o lingurita de 2-3 ori pe zi pentru a calma tusea.
• Ceai de cimbru cu usturoi. Se face o infuzie de cimbru cu un catel de usturoi taiat bucatele. Se indulceste cu miere (cand ceaiul s-a racit).
Dezinfectant natural
Pentru a dezinfecta plagile, se prepara un otet de usturoi. Se curata 30 g de usturoi si se lasa la macerat 10 zile in jumatate de litru de otet. Se filtreaza si se pastreaza bine inchis. Poti sa-l folosesti pe comprese pentru a dezinfecta ranile mici, taieturile si zgarieturile.
Contra hipertensiunii  
Se pune seara, la macerat, un catel de usturoi zdrobit intr-un pahar cu apa. Dimineata, pe nemancate, se bea apa (dupa ce a fost indepartat usturoiul din pahar).
Pentru curatarea vaselor de sange, este indicata tinctura de usturoi. Se amesteca 40 g de usturoi cu 250 ml de alcool dublu rafinat. Se pune amestecul intr-o sticla de culoare inchisa si se tine 10 zile la macerat, intr-un loc intunecos.
Apoi, se filtreaza si se pastreaza intr-o sticla. Se beau cate 5-10 picaturi de tinctura, diluate cu o lingura de apa rece, de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa, potivit clicksanatate.ro.
Alina durerile reumatismale
Se piseaza o capatana de usturoi si apoi se pune la macerat in 200 ml de ulei de masline si se lasa 2-3 zile. Cu acest preparat se maseaza articulatiile dureroase. Se poate folosi si in caz de entorse.
Opreste caderea parului
Se pun la macerat 3 catei de usturoi in 8 linguri de ulei de masline cald. Dupa 2 zile, se maseaza scalpul cu acest preparat, se lasa 10 minute si apoi se spala parul, ca de obicei.
Beneficii pentru ficat
Usturoiul, in amestec cu ghimbir si cu lamaie, ajuta la eliminarea grasimilor inainte ca acestea sa ajunga in sange, precum si la detoxificarea pe cale hepatica.   
Ai nevoie de:
• 2 catei de usturoi
• 2 lamai cu coaja
• ½ de radacina de ghimbir sau 1 lingura de ghimbir pudra
• 1 l de apa
Speli lamaile si le tai felii. Le pui in blender, impreuna cu usturoiul si ghimbirul. Le amesteci pana obtii o pasta omogena. Apoi, rastorni pasta intr-o oala, torni apa si o pui la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba, o iei de pe foc si o lasi sa se raceasca.
Lichidul obtinut se pune intr-o recipient de sticla. Se bea cate un pahar cu cel putin 2 ore inainte de mese sau pe stomacul gol. Inainte de consum, trebuie sa se agite sticla.

fade usturoiul mentinerea sanatatii usturoiul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006215 (s)