News Flash:

LEAC NATURAL FABULOS! Cum sa scapi de punctele de grasime din jurul ochilor

12 Aprilie 2016
3464 Vizualizari | 0 Comentarii
punct pe fata

Punctele de grasime reprezinta o afectiune a pielii des intalnita in randul persoanelor adulte. Aceasta poate aparea insa si la copii sau la bebelusi. De cele mai multe ori, aceste puncte apar pe pielea din jurul ochilor si dispar de la sine, insa sunt si cazuri cand este nevoie de interventie dermatologica.

Aceste puncte de grasime se formeaza atunci cand cheratina (o substanta produsa de piele) ramane blocata in tesuturile de la suprafata pielii si formeaza mici chisturi de culoare alba, nedureroase dar inestetice.

De cele mai multe ori, aceste puncte de grasime se formeaza la baza unui folicul de par sau a unei glande sudoripare. Punctele de grasime apar de obicei in zona pielii sensibile din jurul ochilor, obrajilor sau de pe pleoape.

Pentru a le elimina, in primul rand trebuie indepartat stratul de piele moarta de deasupra punctului de grasime, deoarece acesta impiedica transpiratia sa scoata afara depunerile. Pentru a curata suprafata pielii in mod regulat, utilizati una dintre retetele de mai jos.

1. Amestecati pulpa unui avocado bine copt cu gel de aloe proaspata. Lasati masca o jumatate de ora.
2. Amestecati iaurt cu pudra de turmeric si cu faina graham (sau de naut). Lasati sa actioneze 30 de minute. Aceasta masca functioneaza bine pentru inmuierea stratului superficial al tenului. 

Cele doua preparate ofera aciditatea potrivita pentru dizolvarea pielii uscate fara a o usca in exces sau a o traumatiza. Aceleasi efecte le au si mastile de rosii sau grapefruit pastrate o jumatate de ora pe fata. Apoi pielea se poate spala si punctele albe de grasime sunt acum extrem de usor de indepartat.

Pentru extragerea punctelor albe se poate folosi fie un ac sterilizat, fie pur si simplu un prosop mai aspru cu care se maseaza mai energic zona. Pentru igienizare se pot folosi infuzii de galbenele sau musetel.


cheratina glande sudoripare musetel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009572 (s)