News Flash:

LEAC MIRACULOS! Pliculetele de ceai folosite te scapa de afte, herpes si negi. Vezi 22 modalitati de reutilizare a ceaiului

12 Martie 2016
1797 Vizualizari | 0 Comentarii
plic ceai
Ceaiurile vin in multiple varietati, gusturi si arome si aduc numeroase beneficii sanatatii. Ele sunt bune atat vrac cat si sub forma de plicuri, iar daca le consumam sub aceasta forma din urma, aruncam pliculetele, fara sa ne gandim ca ne mai pot fi de folos. Facem o greseala pentru ca plicurile de ceai pot fi reutilizate in alte scopuri. Iata ce poti face cu plicurile de ceai folosite:

Utilizari pentru probleme de sanatate
Calmeaza arsurile solare
Pliculetele de ceai negru pot alina durerea provocata de arsurile solare. Puteti reinfuza cateva plicuri folosite, puneti solutia intr-un pulverizator si aplicati pe zonele iritate. 

O alta optiune este sa adaugi cateva plicuri in apa de baie si sa stati in cada 10-15 minute. Taninurile din ceaiul negru vor atenua iritatia cauzata de expunerea exagerata la soare.

Vindeca cosurile
Te-ai trezit vreodata cu un cos exact intr-un moment nepotrivit? Inmuiati un plic de ceai negru sau verde folosit in apa calda si tineti-l peste cos 10 minute. Taninul reduce roseata si umflatura. De asemenea, ceaiul are proprietati anti-microbiene si potrivit cercetatorilor este foarte eficient pentru tratarea problemelor de piele.

Trateaza aftele si leziuni herpetice
Atat aftele ai leziuni herpetice sunt dureroase ai par saia pentru totdeauna pentru a se vindeca. Accelerarea procesului de vindecare prin inmuiere o pungade ceai negru in apacaldaai anuntându-l e taninuri medicamente absorbi in rana pentru o jumatate de orade câteva ori pe zi. Acest lucru ar trebui saaducaalinare ai de a accelera vindecarea.

Elimina negii 
Ceaiul negru poate ajuta la eliminarea verucilor de la radacina - efectul se produce din cauza aciditatii taninurilor. Pune un plic de ceai umed peste zona afectata, bandajeaza si lasa sa actioneze timp de cateva ore pe zi. Inlocuiti zilnic pliculetul pana cand negul dispare. Rezultatele ar trebui sa apara intr-o saptamana.


Calmeaza intepaturile de insecte
Ceaiul reduce infamatiile si atenueaza durerea provocata de intepaturile de insecte. Puteti folosi plicuri de ceai negru sau verde, inmuiate in apa calda si aplicati pe zona afectata fie apa in care au stat, fie puneti pliculetul direct pe locul intepat.

Vindeca vanataile
Taninurile din ceai ajuta si la contractarea vaselor de sange si accelereaza procesul de vindecare in cazul unei vanatai. Aplicati pe vanataie un pliculet de ceai negru, umezit in prealabil in apa calda, de cateva ori pe zi pentru a reduce inflamatia din tesuturi.

Supliment de minerale
Ceaiul de urzica o adevarata bogatie de minerale precum calciu, magneziu si fier, iar acestea mai raman dupa prima utilizare. Pastrat pliculetele pentru a face o infuzie mai tare pe care o fierbeti apoi o lasati cateva ore sau peste noapte. Pastrati-o la frigider beti acest tonic mineral zilnic. 

Apa de gura
Ceaiul de menta face este perfect pentru o apa de gura minunata. Pur si simplu reutilizezi 5-6 pliculete pe care e pui intr-o cana cu apa calda si obtii o apa de gura cu care vei face gargara.

Elimina mirosul neplacut al picioarelor
Ai probleme cu picioarele care miros neplacut desi te speli de multe ori? Pune cateva pliculete de ceai folosite intr-un lighean cu apa si stai cateva minute cu picioarele in apa. 

Utilizari in cosmetica
Remediu pentru ochi obositi
Un vechi truc pentru ochii obositi si umflati dupa o noapte alba este aplicarea pliculetelor de ceai peste pleoape. Inainte, tine pliculetele cateva minute la frigider.

Un plus de stralucire parului 
Pliculetele de ceai deja utilizate pot fi refolosite pentru un tratament capilar. Fierbeti pliculetele, lasati infuzia sa se raceasca, dupa care clatiti parul. Stoarceti usor si lasati sa actioneze 30 de minute, apoi clatiti.

Consolideza nuanta
Pliculete de ceai de musetel pot fi refolosite pentru a face o infuzie mai concentrata cu care veti scoate in evidenta nuantele de blond. Utilizati 6 pliculete de ceai la un litru de apa fierbinte si clatit parul dupa ce l-ati spalat.

Calmeaza iritatiile dupa ras

Pielea iritata de la ras sau epilat poate fi ajutata tot de pliculetele de ceai folosite. Le umeziti in apa calda si le aplicati pe zona afectata. 

Hidrateaza pielea

Folositi un pliculet de ceai verde in apa calda pe care o utilizati inainte de pedichiura si manichiura. Antioxidantii din ceai vor hidrata pielea. Se poate folosi si in apa de baie.

Utilizari casnice

Marineaza carnea
Din cauza naturii acide a taninurilor, ceaiul este bun si pentru fragezirea carnurilor mai dure. Fa o infuzie mai puternica pe care o folosesti la marinarea carnii, combinata cu ierburi, condimente, usturoi si orice iti place. O lasi sa actioneze cateva ore, ideal ar fi peste noapte. Rezultatul: o friptura care se topeste in gura. 

Indeparteaza mirosurile

Poti scapa repede de mirosul de ceapa, de peste sau de usturoi din maini daca vei freca pielea cu un pliculet de ceai negru umezit in apa calda. 

Compost nutritiv pentru plante

Chiar si dupa ce le-ai folosit o data, plicurile de ceai contin inca material organic valoros care il poti adauga in gradina sau plantelor de interior. Majoritatea sunt biodegradabile, asa ca nu-ti ramane decat sa le adaugi in compost sau sa le ingropi langa plantele sadite pentru a pastra umiditatea in sol.

Protejeaza vasele de rugina

Taninul din ceaiul negru protejeaza impotriva ruginii si este o modalitate foarte buna de a tine in forma vasele de fonta. Dupa fiecare utilizare, frecati vasul cu un plic de ceai negru pe toata suprafata. Pentru a da stralucire parchetului si mobilei

Parchet si mobila stralucitoare

Curatenia este mai usoara daca ai cateva pliculete de ceai negru, verde sau alb. Puneti 5 pliculete la fiert intr-un litru de apa si cu ajutorul unei lavete puteti sterge mobila sau parchetul. Datorita acidului tanic, lemnul va capata stralucire. In plus, solutia te ajuta sa elimini si petele de pe lemn.

Curata covoarele

Ceaiul verde este bun si pentru a curata covoarele. Un burete inmuiat in ceai verde improspateaza culorile si scoate petele din covoare. 

Degresant pentru vase

Pentru a curata mai usor urmele de grasime si reziduurile alimentare inmoaie in apa calda 5 pliculete de ceai negru sau verde si lasa vasele in aceasta infuzie peste noapte. A doua zi le vei curata foarte usor. 

Igienizeaza vasul de toaleta

Curata vasul de toaleta folosind pliculete deja folosite de ceai. Lasa-le in vas pentru cateva ore si apoi trage apa.

ceaiurile vindeca cosurile elimina negii vindeca vanataile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005980 (s)