News Flash:

LEAC FABULOS! Ce se intampla daca bei suc de lucerna. Efectul este uimitor!

29 Octombrie 2015
1616 Vizualizari | 0 Comentarii
suc lucerna
Lucerna este bogata in minerale, este un tonic excelent, contribuind la intarirea imunitatii. De asemenea, contine o cantitate mare de enzime, substanteantiinflamatoare, betacaroten. De la aceasta planta pot fi folosite tulpina, frunzele, florile si radacinile.

CICATRIZANT

Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare, mentioneaza ca sucul  este cel mai bun produs obtinut din lucerna. Pentru prepararea acestuia se foloseste lucerna care nu depaseste 15-20 cm. Se culege fara radacina si se stoarce, fie prin presare, fie intr-un storcator de fructe. 

Pentru a obtine o cantitate mai mare de suc, plantele se trec de 2-3 ori prin storcator. Cantitatea de suc astfel obtinuta se pastreaza intr-un recipient de sticla, de culoare inchisa. Se depoziteaza in frigider. Atentie! In frigider, nu in congelator. Prin inghetare-dezghetare se pierde calitatea flavonoidelor.

Se administreaza cate 50 ml dimineata, pe stomacul gol. 

Sucul are un efect energizant, cicatrizant. Motiv pentru care specialistul nostru il recomanda in bolile cronice: hepatita, ciroza, insuficienta renala, scleroza multipla, accidente vasculare. Se administreaza in cure de cate 10 zile, cu 5 zile pauza.

Este contraindicat persoanelor cu depresii majore sau suferinzilor de alte boli psihice pentru ca sucul de lucerna are efect energizant.

DECOCT PENTRU BAI ANTIREUMATISMALE

Este de preferat ca infuzia sa se prepare din lucerna culeasa din prima recolta (mai-iunie). Se culeg frunzele si florile. Infuzia este indicata in tratarea bolilor respiratorii, boli reumatice, dizenterii, administrata 15 zile pe luna. Se bea o cana pe zi, dimineata. Fiind puternic energizanta, se evita admninistrarea infuziei dupa-amiaza.

Decoctul poate fi folosit in bai. Pentru acestea se prepara un decoct dintr-o lingura de planta uscata la un litru de apa. Medicul Cristina Balanescu mentioneaza ca aceste bai sunt recomandate suferinzilor de reumatism si celor care au probleme dermatologice.

Infuzia de lucerna stimuleaza functiile ficatului si purifica sangele. Si pentru ca are un continut ridicat de fibre, lucerna absoarbe si elimina toxinele din organism. Vitaminele B6, E si D, dar si mineralele din compozitie (calciu, magneziu, fosfor si potasiu) intaresc sistemul osos si dentitia.

 


lucerna antiinflamatoare betacaroten sucul bai antireumatismale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004697 (s)