News Flash:

LEAC CIUDAT, DAR EFICIENT pentru MAHMUREALA!

31 Decembrie 2017
1062 Vizualizari | 0 Comentarii
mahmur

Revista americana „Travel&Leisure“ a inclus ciorba de burta intr-un top 15 al celor mai bizare remedii impotriva mahmurelii. Editorii publicatiei recomanda si cateva restaurante in care se poate manca aceasta ciorba „condimentata“ si „cu aspect laptos“.

 

De la saune fierbinti, la muraturi acre, fiecare cultura are propriile sale remedii antimahmureala, scrie publicatia americana „Travel&Leisure”, care face o trecere in revista a celor mai putin obisnuite dintre ele. Romania este prezenta in acest clasament cu ciorba de burta. Editorii revistei o descriu ca fiind „o ciorba din murantaie condimentata“, varianta gustata de ei fiind atat de condimentata, incat „iti ia gura foc“. „Sa digeri un stomac de vaca poate parea un remediu neinspirat, dar in Romania, aceasta supa cu aspect laptos, plina cu fasii lungi de maruntaie, otet, usturoi, piper iute si smantana este un remediu antimahmureala“, se mentioneaza in articol. 

Continutul ridicat de proteine, precum si condimentele preocupa stomacul si cu altceva in afara de alcoolul baut, se arata in revista „Travel&Leisure“, care precizeaza ca supele condimentate sunt folosite ca remedii si in alte tari de pe Glob, precum Mexic, (menudo), Turcia (iskembe çorbasi) si Coreea (hae jang gook).   Editorii publicatiei ofera si cateva recomandari de restaurante traditionale in care se mananca ciorba de burta: Locanta Jaristea sau Caru’ ce Bere. Ei nu fac, insa, nicio referire la ciorba de portroace sau la zeama de varza, remedii antimahmureala mai cunoscute pe teritoriul tarii noastre.

 

Micul dejun englezesc, plin de preparate grase precum bacon prajit, carnaciori, oua ohiuri sau omleta, dar si mancare de fasole, se numara, de asemenea, printre cele mai ciudate remedii antimahmureala. Proteinele si grasimile pe care le contin ar fi motivul pentru care acest mic dejun este util cand facem exces de alcool. In SUA, popular este un amestec numit Prairie Oyster Cocktail dintr-un ou crud, sos Worcestershire, sos tabasco, sare si piper. Unele retele contin si otet sau brandy. Amestecul se bea dintr-o inghititura, fara a sparge galbenusul, noteaza revista Travel&Leisure. In Japonia, petrecaretii consuma umeboshi, un tip de muraturi, ume fiind un fruct asemanator prunelor si caiselor. Acestea sunt extrem de acre si de sarate, dar acizii pe care ii contin imbunatateste functiile ficatului si stomacului si alunga oboseala. In Germania, dupa o petrecere „stropita“ cu alcool se mananca un mic dejun antimahmureala (katerfrühstück) compus din felii de castraveciori murati, ceapa si/sau varza, toate infasurate intr-un file de hering murat. Preparatul se consuma obligatoriu pe stomacul gol. In Rusia, traditionala banya, sauna umeda care ajunge la o temperatura de 93 de grade Celsius, ajuta la detoxifierea organismului dupa excesele de alcool. Uneori, cei care fac sauna se lovesc cu crengi de mesteacan, iar la final, se racoresc in apa rece ca gheata pentru ca detoxifierea sa fie completa. Un alt remediu mai putin obisnuit este oxigenul. In mai multe tari de pe Glob exista baruri cu oxigen, in care aerul cpntine 95% oxigen (fata de 21%, cat are in mod normal). Se crede ca oxigenul accelereaza metabolismul, stimuland descompunerea mai rapida a toxinelor din alcool.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006947 (s)