News Flash:

Laxative naturale eficiente in caz de constipatie

2 Decembrie 2015
2587 Vizualizari | 1 Comentarii
laxativ
Constipatia este o afectiune caracterizata prin scaune rare, care sunt dureroase sau dificile, însotite de dureri abdominale, dureri de spate si balonare. Ea apare atunci cand colonul absoarbe o cantitate prea mare de apa sau daca contractiile musculare de la nivelul colonului sunt lente, determinand trecerea lenta a scaunului prin colon. De asemenea, poate sa apara la persoanele cu un colon mai lung si cu un diametrul mai mare.


Printre principalele cauze ale aparitiei constipatiei se numara: o dieta cu un continut scazut de fibre, sedentarismul, sarcina, varsta avansata, anumite medicamente, abuzul de laxative, ignorarea necesitatii de a elimina scaunul, deshidratarea, diferite afectiuni si disfunctii ale colonului, rectului si intestinelor.


Remedii naturiste

- Semintele de in contin un aport important de fibre. Lasa timp de 2-3 ore o lingura cu seminte de in la înmuiat. Seara, înainte de culare, bea apa în care au stat acestea.


- Perele, pe langa un continut de vitamina C si fibre, contribuie la eliminarea reziduurilor din colon.


- Consumul regulat de papaya la primele ore ale diminetii, pe stomacul gol, previne constipatia.


- Stoarce putin lime în apa calduta, la primele ore ale diminetii. Acesta previne constipatia si îti îmbunatateste tonusul.


- Piseaza cate 2-3 seminte de floarea-soarelui, de migdale, in si susan si consuma zilnic, timp de o saptamana, cate o lingura din pulberea formata. O poti adauga fie în sucurile naturale, fie la salate.


- Curmalele si smochinele regleaza digestia, iar efectele se pot vedea la 24 de ore de la consumarea lor.


- Portocalele asigura o buna functionare a colonului, iar sucul ajuta la curatarea intestinelor, stimuleaza imunitatea si are efecte revigorante asupra organismului.


- De asemenea, uleiul de ricin este un purgativ eficient, fara efecte adverse.


- Spanacul, consumat proaspat sau gatit, curata întreg tractul digestiv. Sucul de spanac previne sau chiar trateaza constipatia cronica.


- Inainte de culcare, bea un pahar de lapte în care ai pus doua lingurite de ulei de masline.

 


constipatia remedii naturiste
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006632 (s)