News Flash:

Laptisorul de matca face minuni! Iata ce afectiuni poate trata

16 Octombrie 2015
1712 Vizualizari | 0 Comentarii
laptisor
Laptisorul de matca este o substanta secretata de albinele lucratoare tinere, reprezentand in exclusivitate hrana reginei pe tot parcursul vietii, iar acest lucru are implicatii spectaculoase in dezvoltarea si durata vietii sale. Pe cand albinele si trantorii pot supravietui maxim 6 saptamani, regina traiese 3-4, uneori ajungand pana la 5 ani. Zilnic, regina poate depune o cantitate de oua egala cu greutatea corpului ei, fiind singura femela apta de reproductie si imperechere cu trantorii.

Laptisorul de matca are culoare alb-galbuie, cu aspect perlat, consistenta gelatinoasa, un miros usor intepator si gust acrisor. Studierea laptisorului de matca se situeaza printre preocuparile de seama ale oamenilor de stiinta, in compozitia identificandu-se pana in prezent, in proportie de 66% – apa, 15% –glucide, fructoza, maltoza, zaharoza, 13% – un derivat din azot (prolina) responsabil cu producerea de aminoacizi, iar restul lipide.
 

Vom regasi vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6),  laptisorul de matca fiind substanta cunoscuta cu cea mai mare cantitate de vitamina B5, ce faciliteaza schimbul de substante la nivel celular in creier, rinichi, ficat si celule musculare. Sunt de asemenea prezente si vitaminele C, D, E, H, ce ne face sa consideram laptisorul de matca ca fiind un adevarat cocktail de vitamine, ce aduce numeroase  beneficii organismului nostru.

In compozitia sa intra si cantitati mari de minerale si oligoelemente precum:  fier, cupru, calciu, fosfor, siliciu, crom, sulf, magneziu, sodiu, potasiu, zinc.

Nu de mult timp a fost descoperit ca laptisorul de matca are in compozitia sa si doi acizi: ribonucleic (ARN )si dezoxiribonucleic (ADN), cu rol vital in formarea celulei  umane.

Care sunt efectele terapeutice ale laptisorului de matca?

Laptisorul de matca nu este un medicament, insa este un supliment alimentar extrem  de eficient, avand capacitatea de a imbunatati starea generala a organismului, contribuind la sporirea longevitatii si a rezistentei organismului, regenerarea celulelor si a intaririi sistemului imunitar.

Recomandat in afectiuni ca anemie, depresie, impotenta, epuizare fizica si psihica, insomnie, dar si in timpul sarcinii, deoarece protejeaza ficatul, regleaza functiile intestinale si ajuta la echilibrarea sistemului nervos.

Laptisorul de matca pur are rezultate benefice in tratarea problemelor sistemului osos si muscular, dar si rol de regenerare a pielii si parului. Denumit de cardiologi “painea inimii”, ajuta si la buna functionare a sistemului cardiovascular.

Cu rezultate excelente in revenirea postoperatorie, dar si in cazuri de anemie sau anorexie, intrucat are capacitatea de a revitaliza organismului si de a intari starea fizica si psihica. Alunga oboseala, fiind de un real ajutor in cazul caderilor nervoase, a depresiilor si a stresului, care ne da de furca tuturor in tumultul vietii de zi cu zi.

Cum se administreaza si ce trebuie sa stii daca vrei sa consumi laptisor de matca ?

- doza recomandata la adulti este de 0.5-1 gram pe zi, reprezentand in 1-2 lingurite, iar la copii de 0.5 grame,

- administrarea se face dimineata, pe stomacul gol, cu 30 minute inainte de micul dejun, iar curele trebuie sa fie de minim 6 saptamani, ideal primavara si toamna;

- pentru a se pastra in perfecta stare timp de 2 ani, laptisorul de matca trebuie pastrat la frigider, ferit de lumina sau umiditate, la o temperatura  cuprinsa intre 0-5 grade Celsius, ideala fiind cea de 2 grade Celsius;

- nu trebuie sa intre in contact cu metalele, pentru a nu se oxida si astfel a-si pierde calitatile, de aceea pentru a-l administra vom folosi o lingurita de plastic sau lemn;

- pentru administrarea corecta, se tine sub limba 3-4 minute, pana la absorbtia completa, fara a se inghiti;

- daca suferim de afectiuni gastrice, il vom administra alaturi de miere, ce are proprietatea de a neutraliza aciditatea laptisorului de matca;

- daca este amestecat cu alcool, ii va scade eficienta;

- nu are reactii adverse cu alte medicamente;

- poate fi folosit in siguranta de femeile insarcinate, copii sau persoanele in varsta;

- poate fi consumat fara probleme de diabetici;

- atentie insa daca suferi de alergie la miere, pentru ca cel mai probabil vei avea reactii alergice si la laptisorul de matca. Intrerupe cura daca ai senzatia de mancarime in cavitatea bucala, ai tulburari digestive, eruptii cutanate sau dificultati in a respira normal.

- daca vrei sa-i incerci si tu beneficiile il poti achizitiona de pe:  www.laptisordematcapur.ro. Te asteptam apoi pe site sa ne impartasesti experienta ta.

Cu atatea beneficii, nu putem spune decat ca laptisorul de matca pur este un supliment alimentar ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica, daca ne preocupa cresterea sanatatii si a rezistentei organismului si de ce nu, cresterea longevitatii. Vom fi mai sanatosi atat fizic, cat si psihic,  iar asta ne va face sa fim mai puternici, mai echilibrati, asigurandu-ne acea stare de bine pe care o cautam cu totii in fiecare zi.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005959 (s)