News Flash:

La vara ne vom plimba cu vaporasele pe Bega. Cat costa proiectul Primariei Timisoara

7 Ianuarie 2015
1453 Vizualizari | 0 Comentarii
Odata finalizat proiectul de reabilitare a malurilor canalului Bega la mijlocul acestui an, timisorenii ar trebui sa se poata plimba si cu vaporasele. Cel putin asa spera conducerea Primariei Timisoara. Licitatia pentru achizitionarea ambarcatiunilor este in curs de desfasurare, ofertele urmand sa fie deschise saptamana viitoare, in data de 12 ianuarie.
Proiectul privind reabilitarea malurilor canalului Bega trebuie finalizat in vara, iar oficialii municipalitatii timisorene estimeaza ca in a doua parte a anului vom avea si vaporase. Prin proiectul pe fonduri europene vor fi amenajate noua statii, iar ambarcatiunile, sapte la numar, vor fi achizitionate separat, cu bani de la bugetul local.

Mii de ratuste se pregatesc de start in cursa Festivalului Bega Bulevard, la Timisoara
 
Licitatia pentru vaporase este in curs de desfasurare, valoarea contractului fiind estimata la 3.705.000 lei fara TVA, ceea ce inseamna peste 1 milion de euro cu TVA inclus, aproximativ 143.000 de euro bucata.
„Licitatia pentru achizitionarea de vaporetto este in derulare, 12 ianuarie este data deschiderii ofertelor. Licitatia este in faza destul de avansata. Trebuie sa o incheiem cat mai grabnic, astfel incat sa putem achizitiona aceste mijloace de transport pentru implementarea transportului public pe apa, alaturi de transportul de agrement pe Bega. In a doua jumatate a anului le vom avea”, a declarat, marti, primarul Nicolae Robu. In anuntul de participare publicat pe SEAP se precizeaza ca ambarcatiunile trebuie furnizate in decurs de patru luni de la data atribuirii contractului, scrie tion.ro.
Statiile pentru vaporase vor fi la Podul Mihai Viteazu, Podul Dacilor, Podul Decebal, Podul Michelangelo, Podul Mitropolit Andrei Saguna (Tineretii), Podul Traian, Podul Stefan cel Mare, in dreptul strazii Vulturilor si la Podul Modos.
Autoritatile locale spun ca toate detaliile au fost puse la punct, astfel incat sa se poata asigura transportul public pe Bega cu cele sapte vaporase, care ar urma sa fie administrate de RATT.
„Specialistii au stabilit toti acesti parametri, astfel incat sa se poata naviga foarte bine pe Bega cu aceste mijloace de transport si sa se poata face si manevrele de rigoare, inclusiv intoarcerile. Deci problema este rezolvata de catre specialisti, dar, sigur, oricine poate face comentarii. Modalitatea in care vor circula vaporasele si pretul biletelor vor fi anuntate dupa ce vor fi achizitionate ambarcatiunile”, a mai declarat Robu.

primariei timisoara nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005717 (s)