News Flash:

La Timisoara si Giroc se construiesc locuinte pe banda rulanta

19 Noiembrie 2015
1604 Vizualizari | 1 Comentarii
casa giroc
Tendinta inregistrata in ultimii ani in domeniul constructiilor noi este mutarea interesului dinspre marile orase spre comunele periurbane. Dorinta oamenilor de a se muta intr-o zona mai ”prietenoasa”, accesul facil spre orasele – centru al zonei metropolitane, dar si terenurile mai ieftine au dus interesul dezvoltatorilor imobiliari spre aceste comune.
Datele Institutului National de Statistica, cuprinse intr-un studiu realizat de o importanta companie din domeniul imobiliar, arata ca in 2014, in Timisoara au fost livrate 519 noi locuinte, acestea reprezentand doar 0,4 procente din totalul fondului locativ existent, de 138.566 locuinte. Aceasta plaseaza Timisoara pe locul 8 la nivel national in ceea ce priveste livrarea de noi locuinte.
Excelent sta si comuna Giroc, localitatea timiseana deja lipita de Timisoara. Aici sunt livrate 477 de noi locuinte, adica 10% din totalul celor 4.543 de locuinte existente. Aceasta plaseaza Girocul pe locul 12 la nivel national.
Trebuie remarcat ca in ambele localitati a avut loc o scadere procentuala la capitolul locuinte noi livrate, in comparatie cu anul precedent celui al analizei: minus 12,5% in Timisoara, respectiv 7% pentru Giroc.

tendinta orasele giroc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006346 (s)