News Flash:

La Timisoara se organizeaza noi alegeri

28 Noiembrie 2014
1444 Vizualizari | 0 Comentarii
 Cateva sute de studenti basarabeni au convocat comunitatea timisoreana a cetatenilor din tara vecina la dezbaterea „Vot, democratie si libertate”, dedicata alegerilor programate duminica in Moldova. Pe 30 noiembrie cetatenii acestei tari isi vor alege parlamentarii, iar directia promovata de tinerii moldoveni este una clara: spre Uniunea Europeana. Intalnirea s-a incheiat cu un mars prin centrul Timisoarei.
Plini de elan tineresc si dorinta de a ajunge cat mai rapid in Uniunea Europeana impreuna cu tara de unde provin, studentii basarabeni s-au intrunit, joi seara, la Aula Magna a Universitatii de Vest Timisoara. Ei au organizat dezbaterea publica „Vot, democratie si libertate”, o discutie despre directiile in care Moldova ar trebui sa se indrepte, despre importanta unui vot pro-Europa si despre importanta de a vota in sine.
In fata unei prezente selecte, primarul Nicolae Robu, rectorul UVT, Marilen Pirtea, Marcel Tolcea si Silviu Sofronie, consulul Moldovei la Timisoara, tinerii prezenti au fost indemnati sa mearga in numar cat mai mare la vot.
„Decizia la vot trebuie luata in functie de orientarea pro-europeana sau nu. S-a dovedit in cazul Romaniei si noi am avut ocazia sa vedem vizavi de alte state ca aderarea la Uniunea Europeana si apoi integrarea sunt extrem de benefice. Voi veti absolvi studiile, unii va intoarceti in tara, altii ramaneti aici, dar indiferent de aceasta optiune trebuie sa va pese de ce se intampla in Republica Moldova. Prezenta voastra aici ma face pe mine sa cred ca va pasa cu adevarat. Mergeti la vot si nu va multumiti doar ca va exprimati voi votul, dar dati telefoane, capacitati cat mai multi prieteni, cunoscuti de-ai vostri, rude, pe toata lumea sa mearga la vot si in plus sa voteze asa cum aspirati voi. Sunt convins ca, dupa ce ati petrecut cat ati petrecut intr-o tara membra a Uniunii Europene, voi toti aveti o orientare pro-europeana”, a spus Nicolae Robu, prezent la actiune.
La randul sau, rectorul Universitatii de Vest Timisoara, Marilen Pirtea, s-a aratat solidar cu studentii basarabeni, scrie tion.ro.
„Cred ca acum 25 de ani la Timisoara tinerii si-au dat viata pentru ca noi sa traim intr-o Romanie in care sa ne cream viitorul. Avem dreptul sa votam. Datorita acelor momente, noi avem obligatia de a vota. Nu trebuie sa ii socotim pe studentii veniti din Republica Moldova ca studenti straini si prin tot ceea ce am facut si ce facem, sa le aratam solidaritatea noastra. Oriunde sunt alegeri, eu, ca rector, am indemnat oamenii sa duca la bun sfarsit aceasta obligatie de a merge la vot si de a-si decide singur acea tara in care urmeaza sa traiasca”, a spus Marilen Pirtea.
Dezbaterea de la UVT a continuat, intr-un alt format, pe strazile Timisoarei. Aproximativ o suta de studenti au pornit in mars, spre Piata Victoriei. In fruntea participantilor s-a aflat un banner pe care scria simplu si clar: „Oriunde am fi, votam!”. Sloganele strigate la mars au fost proeuropene, dar mai ales pro vot.
Basarabenii pot vota duminica, 30 noiembrie, si la Timisoara, la Liceul „Ion Vidu”, acolo unde au fost cei mai multi studenti timisoreni si la votul care l-a facut pe Klaus Iohannis presedinte al Romaniei. Sectia de votare va fi deschisa intre orele 7 si 21.

moldova timisoarei nicolae robu klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006502 (s)