News Flash:

La ce temperatura se spala perdelele?

22 Februarie 2018
992 Vizualizari | 0 Comentarii
perdea

Perdelele acumuleaza in pliurile lor praf si acarieni. Afla cum sa le cureti, in functie de tipul de material textil din care sunt alcatuite, de imprimeu sau de petele care le uratesc!

Sfaturi pentru spalarea perdelelor: Inainte de spalare
Ca regula generala, inainte de a spala perdelele, scoate intai petele  vizibile, folosind un produs bland sau doar apa cu sapun. Verifica indicatiile de pe eticheta – vei afla informatii importante legate de tipul de spalare recomandat si de temperaturile aferente. Nu spala perdelele avand imprimeuri color cu detergent pudra care contine produse de albire. Idealul este sa folosesti detergent lichid sau sapun de casa. Nu usca perdelele la soare. Calca-le numai daca aceasta este indicat pe eticheta.

Sfaturi pentru spalarea perdelelor: Perdele din in
Se pot spala la masina, cu conditia ca temperatura setata sa nu depaseasca 50°, cu stoarcere/centrifugare minima. Evita detergentii agresivi si produsele cu clor, care ingalbenesc in timp fibrele de in. Cand speli de mana perdelele de in, nu le stoarce puternic, ci lasa-le pe o suprafata plata, ca sa se scurga apa natural. Calca-le cand sunt inca umede.

Sfaturi pentru spalarea perdelelor: Perdele din satin
O spalare prea agresiva, la temperaturi mari si cu detergent puternic, va duce la pierderea luciului si stralucirii materialului. Evita spalarea de orice tip – la masina sau de mana. Scutura-le des de praf si eventual opteaza pentru curatare chimica. Petele se scot prin tamponari usoare cu o carpa curata, inmuiata in apa calduta si sapun lichid.

Sfaturi pentru spalarea perdelelor: Perdele vopsite manual
Perdelele vopsite manual, in culori naturale, se spala doar de mana, cu sapun de casa sau sapun de Marsilia, in apa calduta.  Inainte de clatire, perdelele se lasa putin in solutie de otet, care fixeaza culoarea.

Sfaturi pentru spalarea perdelelor: Perdele de bumbac
Sunt cele mai usor de spalat. La masina, programul trebuie setat la temperaturi ce nu depasesc 60°. Poti folosi orice tip de detergent, dar da prioritate celor care au in compozitie sapun de Marsilia. Clateste cu otet, ca sa mentii culorile imprimeului vii si ca sa elimini urmele de detergent.

Sfaturi pentru spalarea perdelelor: Perdele din material sintetic
Aproape toate perdelele din material sintetic pot fi spalate, mai putin cele din acetat, care se pot umfla.

Sfaturi pentru spalarea perdelelor: Perdele din tul
Spala-le prin cufundare rapida, fara a freca, intr-o baie cu apa calduta, in care ai dizolvat putin sapun. Clateste fara stoarce, usuca-le pe o suprafata plata.


marsilia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1341 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006166 (s)