News Flash:

La 31 de ani castiga sute de mii de euro dintr-o afacere la care nimeni nu s-ar fi gandit

15 Februarie 2018
1215 Vizualizari | 0 Comentarii
castig

Prima experienta antreprenoriala a Adelei Lazar, o valceanca de 31 de ani, a fost un real succes. Tanara a creat o platforma unica in Romania – licitatia pe gunoi – din care castiga sute de mii de euro.

Platforma online deseuriambalaje.ro a fost creata dupa ce Adela Lazar a sesizat o oportunitate de afaceri aparuta in urma modificarii legii 249/2015, anul trecut.

Potrivit Business Magazin, ideea acestei afaceri a aparut in contextul in care companiile care pun pe piata produse in tot soiul de ambalaje trebuie sa dovedeasca an de an ca recicleaza o pondere tot mai importanta din deseurile pe care le genereaza. Altfel, platesc amenzi.

Conform legii, acum companiile isi pot indeplini individual tintele de reciclare prin achizitia si reciclarea altor deseuri decat cele proprii. „Inainte, companiile isi putea indeplini tinta de reciclare doar cu propriile produse. Acum, poate sa-si indeplineasca aceasta tinta cumparand deseuri de la firme de salubrizare, colectori, reciclatori, statii de sortare“, spune Adela Lazar.

Prin reciclare, atat consumatorii cat si companiile pot avea un impact pozitiv asupra mediul in care traim si asupra societatii. Autoritatile au impus companiilor sa recicleze minimum 55% din greutatea ambalajelor puse pe piata intr-un an.

Pana nu demult, companiile pasau aceasta obligatii unor organizatiilor care se ocupau de asta. Din iunie 2016, producatorii au posibilitatea sa cumpere deseuri si sa le recicleze pentru a-si atinge tintele, astfel incat sa nu fie amendate.

Platforma conecteaza direct producatorii si importatorii care pun bunuri ambalate pe piata, cu firmele care se ocupa de reciclate si colectare, cei care detin deseuri de ambalaje pentru care pot oferi trasabilitate.

Tanara se afla la prima experienta antreprenoriala, avand o cariera de aproape 10 ani in waste management; a lucrat de-a lungul timpului in mai multe companii de salubritate din Romania, iar din 2014 este expert independent al Comisiei Europene la Bruxelles ”pe zona de reciclare si pentru infrastructura de mediu“, dupa cum explica ea insasi.

Companiile producatoare sau importatorii au obligatia legala sa previna producerea deseurilor de ambalaje si sa le refoloseasca, in urma reciclarii. Astfel, Lazar a sesizat oportunitatea si a realizat o platforma electronica prin intermediul careia producatorii pot cumpara deseuri pentru reciclare, iar colectorii le pot vinde.

Totul se face pe sistemul de licitatii. „Am creat un spatiu virtual in care sa punem toti actorii la masa, adica producatorii si importatorii care au tinte de indeplinit si cei care detin deseurile. Ei pot interactiona virtual intr-un spatiu transparent, pornind de la un pret stabilit“, spune Lazar.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005884 (s)