News Flash:

Kovesi: "Ponta a fost citat sa se prezinte la DNA in urma cu mai multe zile". Ce spune premierul

5 Iunie 2015
1161 Vizualizari | 0 Comentarii
Codruta Kovesi
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat, vineri, ca premierul Ponta a fost citat sa se prezinte la DNA in urma cu mai multe zile, ea spunand ca inceperea urmaririi penale impotriva acestuia nu are niciun fel de legatura cu depunerea motiunii de cenzura.
Intrebata de ce urmarirea penala impotriva lui Ponta a fost inceputa acum, desi este vorba despre un dosar care a fost deschis inca din anul 2012, Laura Codruta Kovesi a declarat: ”Anumite informatii, indicii si probe au fost obtinute dupa administrarea unor mijloace probatorii, la sfarsitul lunii aprilie, cu privire la anumite infractiuni care au fost retinute si de care este suspectat premierul in acest moment. S-a inceput urmarirea penala in rem, la inceputul lunii mai. Deci este o perioada foarte scurta de timp de la momentul in care s-au obtinut anumite informatii si pana la emiterea ordonantei de efectuare in continuare a urmaririi penale”.
De asemenea, intrebata daca este doar o coincidenta faptul ca Victor Ponta a fost chemat la DNA chiar in ziua in care PNL a depus la Parlament motiunea de cenzura, Kovesi a spus ca procurorii doar isi fac treaba si nu verifica ceea ce se intampla in spatiul public.
”Procurorii isi vad de treaba. Avem 7.000 de dosare in lucru in care sunt angrenati doar 86 de procurori. Noi nu verificam ce se intampla in spatiul public. Noi administram probele in functie de zilele si orele in care trebuie sa administram aceste probe. Citarea s-a facut in mod legal, cu mai multe zile in urma, nu are niciun fel de legatura cu depunerea sau nu a vreunei motiuni, deci este o coincidenta. Pur si simplu procurorii isi fac treaba”, a adaugat Kovesi.
Laura Codruta Kovesi a mai fost intrebata si ce se asteapta sa se intample in Parlament in cazul lui Ponta, raspunzand: ”Nu comentez. Noi am transmis o solicitare, asteptam raspunsul oficial”.

Ponta: Ce spune Kovesi este neadevarat, am fost citat joi dupa-amiaza sa vin la DNA
Premierul Victor Ponta afirma ca a fost citat telefonic joi dupa-amiaza, la ora 16.15, sa se prezinte la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si arata astfel ca informatia transmisa de procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, cum ca a fost citat in urma cu mai multe zile, este neadevarata.
"Precizez ca am fost citat telefonic la sediul Guvernului de Procurorul Jean Uncheselu ieri dupa amiaza la ora 16.15! ( sunt convins ca exista procesul verbal in acest sens si inregistrarea telefonica). Regret ca informatia prezentata public de dna Procuror Sef Kovesi este neadevarata!", a scris Ponta pe Facebook.
Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

kovesi dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005873 (s)