News Flash:

Klaus Iohannis, prima reactie dupa revocarea lui Kovesi: Niciun moment nu a fost pentru mine o optiune sa nu respect Constitutia. Lupta anticoruptie va merge cu toata forta mai departe

11 Iulie 2018
902 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus johanis

Klaus Iohannis a facut primele declaratii dupa ce luni purtatorul de cuvant al Presedintiei a anuntat ca seful statului a revocat-o din functie pe Codruta Kovesi. Presedintele Iohannis se afla la Bruxelles, la summitul NATO.
Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, in prima sa iesire publica dupa revocarea Laurei Codruta Kovesi, ca personal a apreciat activitatea acesteia si a corpului de procurori de la DNA, iar lupta anticoruptie nu va inceta, dar este primul care trebuie sa respecte statul de drept.

"Cred ca va amintiti, sper sa va amintiti si imi place sa o spun cu voce tare: Eu respect statul de drept, Constitutia, nu le spun ca slogan. Eu imi doresc o intarire a statului de drept. Calea romaneasca trebuie sa fie calea Romaniei consolidate, este calea valorilor democratice si a statului de drept. Atunci e evident ca primul om in stat este primul care respecta statul de drept, deciziile CCR, drept pentru care am pus in aplicare decizia CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o optiune sa nu respect Constitutia. Eu imi doresc sa fie inteles ca si un pas pentru respectul suprem pentru Constitutie", a declarat presedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, inainte de summitul NATO.
Presedintele spune ca, in ciuda deciziei, a apreciat activitatea Laurei Codruta Kovesi.

"Daca cineva acum se bucura ca lupta anticoruptie inceteaza, nu, nici vorba. Ea trebuie sa mearga inainte si va merge inainte. DNA e un corp de profesionisti foarte bine pregatiti. Deci lupta anticoruptie va merge cu toata forta mai departe, iar pana acum acest pas facut luni nu mi-a schimbat parerea personal despre activitatea DNA si a doamnei Kovesi. Au facut o treaba foarte buna, trebuie apreciata si eu am sprijinit si voi sprijini in continuare poate si mai mult lupta anticoruptie", a mai spus Iohannis.

Seful statului nu a mentionat insa de ce anuntul de revocare a fost facut de purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale. Madalina Dobrovolschi a anuntat luni ca seful statului a semnat decretul de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Tensiuni la summitul NATO de la Bruxelles

Presedintele SUA, Donald Trump, se va intalni miercuri cu cancelarul german Angela Merkel, la doar cateva ore dupa ce a afirmat ca Germania, un aliat traditional al SUA, este "in totalitate controlata" si "prizoniera" Rusiei, informeaza agentia The Associated Press.

Sarah Sanders, purtatorul de cuvant al Casei Albe, a anuntat ca Trump va reitera criticile la adresa Germaniei.

Sanders a mai adaugat ca Trump se va intalni tot miercuri si cu presedintele francez Emmanuel Macron.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004888 (s)