News Flash:

Klaus Iohannis cere urgentarea adoptarii legislatiei necesare pentru votul in diaspora

21 Mai 2015
1691 Vizualizari | 1 Comentarii
klaus iohanis2
Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit joi, la Palatul Cotroceni, cu parlamentarii din circumscriptia electorala Diaspora, seful statului reiterand urgenta adoptarii legislatiei pentru votul din diaspora si cerandu-le sa se implice in dialogul cu partidele, pentru gasirea unei solutii fezabile.
Administratia Prezidentiala a transmis printr-un comunicat de presa ca temele de discutie au vizat asigurarea exercitarii dreptului la vot pentru cetatenii din afara granitelor, imbunatatirea comunicarii cu reprezentantii comunitatilor de romani si a calitatii serviciilor consulare, precum si dezvoltarea unor politici ale statului roman pentru diaspora.
Presedintele Romaniei a reiterat urgenta adoptarii legislatiei necesare pentru exprimarea dreptului de vot in cele mai bune conditii de catre toti romanii din afara granitelor.
In acest sens, seful statului a facut apel la parlamentarii care reprezinta Diaspora sa se implice in dialogul cu reprezentantii partidelor politice in vederea gasirii unei solutii fezabile, simple si cu un cost minim pentru votantii romani din afara granitelor tarii, a anuntat Presedintia.
In privinta imbunatatirii relatiei cu romanii din strainatate, Presedintele Romaniei a apreciat ca rezolvarea problemelor de comunicare prin canalele existente si crearea unor mecanisme noi pentru dialog constituie parghii importante pentru a veni in sprijinul acestora, subliniind ca este nevoie de implicarea directa a reprezentantilor diasporei in definirea politicilor statului roman privind comunitatile din afara tarii, potrivit comunicatului de presa.
De asemenea, presedintele Romaniei a dat asigurari ca exista o preocupare deosebita pentru imbunatatirea mecanismelor de reprezentare si consultare a diasporei, iar Consiliul Consultativ anuntat in programul prezidential va fi creat. Consiliul Consultativ va fi un partener de dialog si de cooperare pentru institutii precum Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni de la Guvern si Institutul Cultural Roman pentru a imbunatati performanta lor. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006393 (s)