News Flash:

Klaus Iohannis anunta ca a invitat partidele la consultari, pe tema legilor electorale

23 Ianuarie 2015
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi seara, la Realitatea TV, ca a invitat partidele la consultari pe tema legilor electorale, pentru a se discuta pe marginea solutiilor legislative sustinute de fiecare formatiune politica, mentionand ca ”trebuie sa se lucreze pe Codul electoral”.

Iohannis a declarat, la Realitatea TV, ca trebuie sa existe o reforma atat in privinta partidelor, cat si a Parlamentului, in cazul caruia "toata lumea este de acord, este prea mare, prea multi parlamentari".
El a mentionat ca este nevoie de un Parlament "mai mic, mai eficient si mai credibil".
”Am invitat pentru una din zilele viitoare partidele la consultari exact pe aceasta tena. Vreau sa discutam, sa vedem unde ar trebui intervenit, ce pachete legislative propun partidele, ce pachete legislative se impun in aceasta perioada. De exemplu, cred ca trebuie sa se lucreze, daca vrem sa avem un partid mai mic si mai performant, trebuie sa se lucreze pe Codul electoral, care la randul lui va influenta si alegerile locale din 2016, care si acestea trebuie gandite si organizate in asa fel incat oamenii sa se simta reprezentati de alesii locali", a declarat presedintele Iohannis.
El a mentionat ca nu vrea sa se pronunte asupra unui sistem de vot sau altul deoarece vrea ”un dialog autentic” cu partidele.
 ”Vreau sa invit partidele la un dialog autentic, nu eu sa le spun ce vreau, ei sa-mi spuna cum vad calea cea mai buna pentru o schimbare, evident, in bine”, a mai spus Iohannis. Mediafax.ro

codul electoral iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004537 (s)