News Flash:

Judetul Timis, sub alerta de GER. Medicii recomanda sa nu iesim din casa decat daca e urgenta

8 Ianuarie 2017
1051 Vizualizari | 0 Comentarii
ger mare 1
In Timisoara s-au inregistrat duminica, la ora 9 dimineata, minus 16 grade Celsius. Reprezentantii Ministerului Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfatul medicilor si sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea prelungita la frig in aceste zile cu temperaturi scazute. Daca iesiti in frig, atunci trebuie evitata expunerea prelungita a mainilor si picioarelor la temperaturi scazute pentru a se feri de degeraturi, dar si automedicatia. Adica nu luati medicamente „dupa ureche”, consultati un doctor inainte.
Specialistii de la Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor prin viroze respiratorii si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.
Temperaturile scazute din aceste zile in cel mai vestic judet al tarii se vor mentine cateva zile, conform meteorologilor.
In cazul in care va deplasati in spatii deschise, atunci este recomandata folosirea mijloacelor de protectie adecvate – caciuli, manusi etc. Trebuie evitata expunerea prelungita a mainilor si picioarelor la temperaturi scazute pentru a se feri de degeraturi. De asemenea, in cazul simptomelor de raceala, trebuie evitata automedicatia si este recomandata consultarea medicului.
Reprezentantii ministerului recomanda ca persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii in conditii de temperaturi scazute.
In aceasta perioada, trebuie sa se acorde o atentie speciala copiilor – acestia nu trebuie lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate sau sa fie transportati pe distante lungi in vehicule fara posibilitati de climatizare si neechipate corespunzator.
Locuintele si spatiile inchise de locuit trebuie sa fie incalzite corespunzator si trebuie evitata utilizarea instalatiilor improvizate, care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006730 (s)