News Flash:

Judecatorul Nicusor Maldea, de la Tribunalul Caras Severin, arestat preventiv

18 Octombrie 2015
1083 Vizualizari | 0 Comentarii
arest la domiciliu
Judecatorul Nicusor Maldea, de la Tribunalul Caras Severin, a fost arestat preventiv, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, fiind acuzat ca a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare in faliment formulate de doua firme.
Nicusor Maldea a fost prezentat, vineri, in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva. Decizia instantei poate fi contestata la Inalta Curte.
Judecatorul de la Tribunalul Caras Severin a fost audiat, miercuri si joi, de procurorii DIICOT in dosarul in care este suspectat ca a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare in faliment formulate de doua societati comerciale.
Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat cererea procurorilor DIICOT pentru arestarea preventiva a judecatorului Nicusor Maldea.
Judecatorul a declarat, miercuri, dupa ce a fost audiat, ca daca i s-a permis sa plece, inseamna ca nu sunt adevarate acuzatiile.
"Am dat declaratii in fata Parchetului, nu va pot spune mai mult, dar domnul procuror de caz a considerat ca pot sa plec. Am in continuare calitate de suspect, dar atat", a spus judecatorul Nicusor Maldea.
Anchetatorii au retinut patru lichidatori judiciari si au cerut, la Curtea de Apel Bucuresti, arestarea preventiva a acestora. Instanta a decis, joi, ca lichidatorii Ion I. Tudor, Ion M. Tudor, Loredana Berar si Calin Oancea sa fie arestati pentru 30 de zile. Decizia data de magistratii Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva.
Totodata, procurorii DIICOT au luat masura controlului judiciar fata de alte patru persoane, complici in acest dosar, au mai aratat sursele citate.
Procurorii DIICOT fac cercetari in acest dosar fata de un grup infractional suspectat de evaziune fiscala, spalare de bani, bancruta frauduloasa, luare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual.
Potrivit anchetatorilor, grupul a fost constituit in 2009, de lichidatorul judiciar Ion Tudor, iar gruparea a fost sprijinita si de judecatorul Nicusor Maldea, de la Sectia a II-a Civila, de Contencios administrativ si fiscal, care avea spre solutionare dosare privind insolventa unor societati comerciale.
Judecatorul Nicusor Maldea este suspectat ca a cerut si primit in total 80.000 euro, pentru a admite cererile de intrare in faliment a unor societati.
Dupa intrarea in faliment, unul dintre membrii grupului infractional, lichidator judiciar, a vandut bunurilor societatilor in faliment, la preturi subevaluate, catre alte firme controlate de membrii grupului. Ulterior, aceste societati au vandut bunurile catre alte persoane, la o valoare mult mare, sustin procurorii. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006634 (s)