News Flash:

Joe Biden acuza Rusia ca submineaza statele vecine

28 Mai 2015
1049 Vizualizari | 0 Comentarii
joe biden
Vicepresedintele Statelor Unite, Joe Biden, a acuzat Rusia ca incearca sa-si submineze vecinii europeni, finantand partide anti-sistem si exploatand coruptia pentru a-si extinde influenta, relateaza Bloomberg in pagina electronica.
La 14 luni dupa ce Rusia a anexat Crimeea si a instigat miscarea separatista in Ucraina, alianta dintre SUA si Europa este supusa celui mai mare test de la sfarsitul Razboiului Rece, a declarat Biden miercuri, la Brookings Institution din Washington.
Guvernul presedintelui rus Vladimir Putin foloseste "razboiul hibrid" pentru a-si extinde influenta in Europa dincolo de Ucraina, a adaugat el.
"Kremlinul se straduieste sa cumpere si sa coopteze forte politice europene, finantand partide anti-sistem atat de dreapta, cat si de stanga in toata Europa", a precizat Biden. De asemenea, Rusia si alte tari "folosesc coruptia si oligarhii ca instrumente coercitive".
Agresiunea Rusiei in Ucraina este "sprijinita de o masinarie de propaganda rusa foarte agresiva, sustinuta de stat, care raspandeste activ dezinformarea - si o face chiar bine, as putea adauga", a mai spus vicepresedintele american. "Dar, in mare, unitatea europeana a rezistat".
Biden, care a vizitat Ucraina de trei ori de la inceputul conflictului cu Rusia, a precizat ca tara trebuie sa lupte impotriva coruptiei. El i-a cerut presedintelui ucrainean Petro Porosenko sa consolideze guvernele locale si sa foloseasca autoritatea conferita de noile legi pentru a limita puterea oligarhilor.
Ucraina ar trebui sa-si diversifice economia, iar statele europene ar trebui sa caute sa se aprovizioneze cu energie de la alte tari, in afara de Rusia, a mai apreciat Biden.
"Conflictul din Ucraina este un test pentru Occident, un test pentru UE, un test pentru NATO", a subliniat vicepresedintele american. "Daca Kremlinul isi poate stabili propriul fief in estul Ucrainei, acest lucru va alimenta ambitiile sale in regiune", a avertizat Biden.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004695 (s)